Politika

Orbán ezt is másképp csinálja – Már megint Magyarország lóg ki a sorból

Pestibulvar.hu

Az összes Európai Uniós országban a legkomolyabb probléma most a koronavírus-járvány. A lakosság pontos tájékoztatása érdekében pedig településre vagy megyére lebontva közlik naponta a megbetegedésről szóló adatokat (nem számítva az apró területű államokat). Sőt, az uniós országokon kívül is a legtöbben így tesznek, például Albániában.




AZ UNIÓN BELÜL EGYETLEN ORSZÁG VAN, AMELYIK EBBEN IS KICSIT MÁSKÉPP JÁR EL, MAGYARORSZÁG.

 

Itt az állami szervek nem árulják el, hogy melyik településen, vagy egyáltalán, hogy melyik megyében éltek a regisztrált betegek.

 

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján ezt Müller Cecília azzal indokolta, hogy ők csak a betegek személyiségi jogait tartják szem előtt, és nem szeretnék ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján – közölte a 444.hu.

Bár szerintem, ha valaki kórházba kerül most a járvány idején, azt a környezete úgyis megtudja, más meg abból nem tudná lenyomozni, hogy kiről van szó, ha közölnék, melyik megyében élt a beteg.

 

Ausztria egészségügyi minisztériumának a koronavírus-járványról szóló oldalán, a Magyarországi eljárással szemben, a címlapon olvashatóak a legfrissebb területi adatok. Így ott pontosan tudni, hogy a 959 megbetegedésből Alsó-Ausztriában 150, Bécsben 122, Stájerországban 111, Tirolban 254, Felső-Ausztriában 196, Salzburgban 54, Burgenlandban 10, Voralbergben 55 és Kärntenben 7 beteg került már kórházba.

 

A horvátoknál is hasonlóan járnak el a helyi hatóságok, ott is megyékre lebontva közlik az adatokat, mit az osztrákoknál. Ott az 57 beteg közel fele, 25 fő zágrábi, míg Eszék-Baranya megyében pedig 8 igazolt megbetegedés volt eddig.




 

Romániában vasárnapig részletes adatokat adtak ki, így tudni lehetett, hogy a beteg férfi vagy nő, melyik megyében élt, és hány éves. Hétfőtől azonban már ők se közölnek ilyen részletes adatokat, de továbbra is tudni, hogy az újonnan regisztrált beteg, melyik megyéből származik.

 

A belga és lengyel kormány is területi lebontásban közli az adatokat, a finn kormány pedig nem területileg közli az adatokat, hanem a területileg illetékes nagy kórházak hatáskörei alapján ad ki naponta frissülő információkat, ráadásul ők a finn mellett svéd és angol nyelven is tájékoztatják az embereket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top