Politika

Bréking: fontos gazdasági változásokat jelentett be Orbán Viktor!

Pestibulvar.hu

Némi technikai fennakadással kezdődött Orbán Viktor Karmelita kolostorból való bejelentkezése, egy órát kellett várni arra, hogy megtudjuk mit mondott, mert hang nélkül közvetítették a hivatalos Facebook oldalon a bejelentést.




 

A kormányülést megszakítva adott tájékoztatást a miniszterelnök, aki mint mondta, húsbavágó döntéseket hoztak. A járványügyi kérdések után gazdasági kérdésekkel foglalkoztak, mert a járvány terjedése a munkahelyekett is veszélybe sodorja, ezért kívánják megvédeni a munkahelyeket.

 

Fontos gazdasági típusú bejelentéseket a miniszterelnök, melyek június 30-ig érvényesek jelen állapot szerint. Ezek a következők:

  1. a magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke és kamatfizetési kötelezettségét felfüggesztik az év végéig,
  2. a rövidlejáratú vállalati hitelek határidejét kitolják június 30-ig,
  3. a holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét maximalizálják a jegybanki alapkamat+5 százalékban,
  4. mivel a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, sport és kultúra, a személyszállítás jelentős károkat szenved, ezért ezekben a szektorokban munkáltatói járulékot teljes egészében elengedik, a munkavállalóknak pedig a nyugdíjjárulékot nem kell megfizetni, fizetni, az  egészségbiztosítási járulék pedig a törvényi minimumra csökken,
  5. a KATA adózású taxisoknak nem kell megfizetniük a KATA-t,
  6. nem lehet bérleti szerződést felmondani és bérleti díjat emelni ezekben a szektorokban,
  7. nem kell a turizmus fejlesztési hozzájárulást megfizetni az érintetteknek,
  8. munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik, megkönnyítve a munkavállalók és munkaadók közötti megegyezést.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top