Politika

Drámai a helyzet – Több EU-s ország után Magyarország is eleshet!

Pestibulvar.hu

Több európai országban is olyan mértékben megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, hogy az ottani egészségügyi rendszerek már nem bírják, vagy csak még épphogy el tudják látni a betegeket.
OLASZORSZÁGBAN OLYAN SÚLYOS A HELYZET, HOGY OTT MÁR SZELEKTÁLNI KÉNYSZERÜLNEK AZ ORVOSOK,

kinek milyen esélye van a túlélésre, és így ez alapján döntenek, ki kapja meg az életben maradáshoz szükséges lélegeztetőgépet.

 

Ott napok óta rekord számú új megbetegedéseket diagnosztizálnak, a legtöbbet március 15-én regisztrálták, 3590 új fertőzöttet. Hétfőn az új esetek száma 3233 volt, míg kedden 3526 új koronavírus-esetet jelentettek be.

Ebből az látszik, hogy az olaszoknál már a növekedési görbe nem gyorsulva, hanem “csak” egyenletes ütemben, de sajnálatos módon még mindig folyamatosan növekszik.
 

A járvány azonban több európai országban még csak most fog robbanásszerűen terjedni, és sajnos úgy néz ki, hogy valószínűleg ez alól Magyarország sem lesz kivétel. Itt is napról napra több a regisztrált betegek száma.

SPANYOLORSZÁG JELENLEG A MÁSODIK LEGFERTŐZÖTTEBB ORSZÁG, OTT JELENLEG 11 826 KORONAVÍRUSOS BETEGET JELENTETTEK BE.

 

Elképesztő azonban az a tény, hogy erre a gyors ütemű növekedésre, még a spanyolok sem számítottak. Ott 17 nappal ezelőtt, nagyjából annyi beteg volt, mint most Magyarországon, tehát kb. 50. Az ottani adatok egyik legijesztőbb része, hogy a halálos áldozatok száma szinte egyetlen nap alatt duplázódott meg, 342-ről 533-ra ugrott.

 

Az első komoly érintettje a járványnak tehát a 60 milliós Olaszország volt, ahol már több mint 30 000 fertőzött van, kicsivel később indult robbanásszerű növekedésnek a koronavírusos esetek száma a 46 milliós Spanyolországban, ahol már 11 000 felett a betegek száma, de már a jóval kisebb népességű, 8,5 millió lakosú Svájcban is rohamosan nő a fertőzöttek száma.

 
A Svájci adtok szerint, az utóbbi három napban megduplázódtak a regisztrált esetek, így már ott is 2700 fölött jár a koronavírussal fertőzöttek száma – közölte a 444.hu.

 

Ezekből az adatokból kiindulva, pedig sajnos az mondható, hogy egyik ország sem lehet kivétel, így könnyen lehet, hogy Magyarországon is hamarosan megugrik a betegek száma, ám már most is az látható, hogy 122 karanténba helyezett és 58 fertőzött mellett is csak nehézkesen megy az egészségügy. Kérdés, mi lesz ha itt is rohamosan megugrik a betegek száma?!

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top