Politika

Karácsony Gergely bejelentette, hogy nyári menetrendre áll a BKV, ritkítják a tömegközlekedést

168ora.hu

Szerda délután Karácsony Gergely főpolgármester Tüttő Kata főpolgármester-helyettes oldalán Facebook-os élő közvetítésben számolt be a budapesti operatív törzs napi üléséről.




 

Karácsony köszönetet mondott azoknak, akik továbbra is működésben tartják a várost, és már csak az ő érdekükben is kéri a budapestieket, hogy tartsák be az egészségügyi ajánlásokat.

 

Csütörtöktől a közösségi közlekedést ritkítják, konkrétan a nyári menetrendre állítják át.

 

Arra készülnek, hogy hónapokon keresztül fennmarad a válsághelyzet, és ezért „be kell osztanunk az erőnket“. Az idősek ellátása és a közétkeztetés ügyében a kerületi önkormányzatokhoz irányította az illetékeseket.

 

Karácsony beköszönésekor odaszúrt egyet Orbánnak is, aki néhány órája hang nélkül jelentette be a járvánnyal kapcsolatos újabb (egyébként gazdasági szempontból igen fontos) intézkedéseit:

– Reméljük, hallanak is minket, nem csak látnak – kezdte a főpolgármester.




Tüttő Kata elmondta, hogy minden nap ellenőrzik a közszolgáltatások állapotát, és ezeket addig biztosítják, amig lehet. A Vízművektől már nem érkezik óraleolvasó, csak akkor kopogtathat vízügyi szakember, ha magával a vízellátással van probléma. Annak ellenére, hogy az orvosi ellátórendszer nagy része állami fennhatóság alá tartozik, a Főváros saját forrásokból is igyekszik védőfelszerelést biztosítani a dolgozóknak, és arra kéri az embereket, hogy csak nagyon-nagyon indokolt esetben keressék fel a háziorvost – foglalta össze az Index.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top