Politika

Nyílt levelet írtak a mentősök Orbánnak: nem úgy van minden, mint ahogy ő állítja

Pestibulvar.hu

Miközben a miniszterelnök a reggeli rádiós interjújában azt állítja, hogy milliószámra van maszk, és rendelkezésre állnak a 10 milliárdok a védekezéshez, addig az egészségügyi rendszerben dolgozók mintha teljesen másképp látnák ezt az egészet.




 

Legalábbis erről tanúskodik a mentősök miniszterelnökhöz írt levele, amiben különösen kérik, hogy teremtsék meg nekik a biztonságos munkavégzés feltételeit, amiből arra lehet következtetni, hogy nincs elegendő védőfelszerelés. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének levelét változtatás nélkül közöljük:

“Tisztelt Miniszterelnök Úr!
A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége elnökeként az alábbiakban kérem a Kormány sürgős intézkedését az egészségügyi dolgozók bér és kereseti helyzetének javítása érdekében.
Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet az egészségügyi dolgozóktól, különösen a mentődolgozóktól rendkívüli erőfeszítést igényel.




Köszönettel tartozunk önfeláldozó munkájukért, amit a koronavírus terjedésének megakadályozásáért tesznek, és ahhoz, hogy ők, mint a legfontosabb szereplői ennek a küzdelemnek, munkájukat maradéktalanul végezhessék, szükség van a megfelelő ellátási körülmény biztosítására, a biztonságukról való gondoskodásra, a kölcsönös tiszteletre és nem utolsó sorban a megbecsülésre.
Most a Kormányon a sor, hogy soron kívül gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentődolgozókról, orvosokról, ápolókról, valamint azokról a műszaki területen dolgozókról, akik a háttérben biztosítják munkájuk zökkenőmentes ellátását.
Mindezekre figyelemmel, valamint ahogyan a Bajtársaim gondoskodnak a mentésre szoruló betegekről, Tisztelettel kérem a Miniszterelnök Úr közbenjárását, hogy a Kormány is gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentők, orvosok, ápolók és az őket kiszolgáló műszaki személyzet kiemelt biztonságáról és illetményük – a többlépcsős bérfejlesztésen felüli – soron kívüli jelentős mértékű megemeléséről.
Segítőkészségét előre is megköszönve, maradok
Tisztelettel:
Dr. Kusper Zsolt
elnök”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top