Politika

50 ezer arcmaszkot rendelt az ellenzéki polgármester Kínából, a magyar állam rátett 17 millió forint adót

nyugatifeny.hu

Elképesztő.
Az újbudai önkormányzat 50 ezer szájmaszkot rendelt a kerület egészségügyi intézményei számára Kínából – számolt be róla Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere.

 

A maszkok ára szállítással együtt 40,3 millió forintjába kerülne az önkormányzatnak.

“A kormány azonban erre még 10,8 millió forint áfát és 6,1 millió forint vámot is rátesz, így 57,4 millió forintot, vagyis 40 százalékkal többet kell fizetnünk a szállítmányért.”

– írja posztjában a polgármester.

 
Dr. László Imre szerint azért kellett maguknak beszerezniük a védőeszközöket, mert

“Orbán Viktor nyilatkozatával ellentétben jelenleg nincs elegendő mennyiségű és minőségű védőfelszerelés az országban, a kerületi egészségügyi intézményeinkben sem.”

 

A polgármester felszólítja a kormányt, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel vállalja át a védőfelszerelések áfa és vámterheit, valamint biztosítson forrást az önkormányzatok számára a veszteségeik csökkentésére.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top