Politika

Na végre felébredt az Orbán-kormány: különgépet küldött Kínába védőfelszerelésekért

hirhugo.hu

Egy héttel azután, hogy Csehország és Szlovákia különgépet küldött Kínába védőfelszerelésekért, Orbánék is felébredtek és megugrották ezt a nem túl bonyolult feladatott. 




 

Nem honvédségi szállítórepülővel, hanem egy bérelt Wizzair-géppel hozhatják el Kínából azt az egészségügyi szállítmányt, amit a magyar kormányt rendelt. Legalábbis egy Wizzair-gép tart Sanghaj felé, útba ejtve még Asztanát- írta meg a 444

 

A portál arra is emlékeztet, hogy  csehek és a szlovákok gyorsabbak voltak. Prágába már szerdán, a szlovákokhoz csütörtökön megérkezett az első szállítmány Kínából vírustesztekkel és maszkokkal.

 

A cseheknél azóta már több gép is leszállt, összesen 13 milliárd forintért rendeltek eszközöket, köztük összesen 10 millió maszkot, ami ott is hiánycikk volt, elnézést is kért miatt a cseh kormányfő.

 

A magyar kormány hárommilliárdért vett eszközöket (lélegeztetőgépeket, maszkokat és más egyebeket) Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése szerint, aki azt mondta, hogy „ezek már úton vannak, a hét végéig meg fognak érkezni”.




 

Lakatos Tibor alezredes a koronainfón szombaton viszont arról beszélt, hogy egyelőre alapanyagokat érkeztek, jövő hétre várják a maszkokat és lélegeztetőgépeket Kínából.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top