Politika

Részleges kijárási tilalmat rendeltek el Polgáron

hvg.hu

A polgármester szerint az eddig meghozott intézkedések nem elegendőek.




Részleges kijárási tilalmat rendelt el Polgár város polgármestere, a DK-s Tóth József – szúrta ki a 444.hu.

 

A hírt a polgármester videóban jelentette be. Mint elmondta, a városban jelenleg nincs igazoltan koronavírusos beteg, járványügyi megfigyelés alatt pedig csak három személy áll, de ez feltehetően nem marad így.

 




Tóth szerint az elmúlt hetekben bevezetett intézkedéseket a polgáriak nagy többsége tudomásul vette, de sokan nem tettek eleget a szabályoknak, ugyanis az üzletekben és a közterületeken is láttak munkavégzés alól felmentett munkavállalókat, szociális gondoskodásban részesülő idős embereket és otthoni tanulásra kötelezett diákokat is.

 

 

Éppen ezért Polgáron a március 23-30. közötti időszakra a polgármester részleges kijárási tilalmat rendelt el.

 

Ezek szerint köteles otthon maradni:

  • az önkormányzat azon munkavállalója, – közalkalmazott, köztisztviselő,  közfoglalkoztatott, vagy egyéb munakviszonyban lévő munkavállaló -, akit az önkormányzat pótszabadság biztosításával mentesített a heti munkavégzés alól,
  • az önkormányzat szociális ellátásában részesülő 70 év fölötti polgári lakos
  • és az otthon maradó óvodás, valamint az otthoni tanulásra kötelezett általános iskolás és középiskolás diák.

 




A polgármester hozzátette, hogy a rendelkezés alól kivételt jelent az élelmiszer-és gyógyszervásárlás, az egészségügyi-és járványmegelőzési feladatok teljesítése, és a napi munkába járás.

 

“Az indokolatlannak tűnő közterületi jelenlétet az önkormányzat közbiztonsági csoportja ellenőrzi majd, és a fokozatosság elvét betartva intézkedhetnek. Tájékoztathatnak, figyelmeztetésben részesíthetnek, de ha szükséges, jelzéssel élhetnek az oktatás-nevelési intézmény fenntartója, a szociális ellátást nyújtó intézmény vezetője, valamint az érintett személy munkáltatója felé. Az otthonmaradási kötelezettség megszegőivel szemben az önkormányzati intézmények vezetői eljárhatnak, melynek során kezdeményezhetik az önkormányzati pótszabadság visszavonását, a szociális szolgáltatások felfüggesztését, a segélykérelmek elutasítását” – mondta a polgármester.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top