Politika

A kormányzati dolgozók bérét is csökkentik?

Ellenzek.net

Szlovénia bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt csökkenti a képviselők fizetését 30 százalékkal, az egészségügyi dolgozókét pedig a duplájára emeli.




 

A hír hatására elküldtünk erről egy kérdést az operatív törzsnek, hogy Magyarországon is terveznek-e hasonló intézkedéseket, akár bércsökkentést képviselőknél, akár béremelést az egészségügyben.

 

Szó szerint közöljük az operatív törzs levélben küldött válaszát:

„Tizenegy szakmában (főként a turizmusban, a vendéglátásban és a médiaszolgáltatásban) működő cégeknek töredékére csökken az adóterhük: nem kell járulékot fizetniük, és dolgozóik is kedvezményesen adózhatnak, csak a 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell fizetniük, így a bérük is emelkedik.

 

A taxisok után további több mint 81 ezer kisvállalkozó kap mentességet június végéig a kisadózó vállalkozások tételes adója, a kata megfizetése alól. Az intézkedés 26 szakmát érint, a mentesség automatikusan jár, a vállalkozót semmilyen adminisztrációs kötelezettség nem terheli, a társadalombiztosítási ellátásra továbbra is jogosult marad.




 

A kormány haladékot ad a kisvállalkozások március elseje előtti kata-tartozására is a veszélyhelyzet lejárta utáni negyedévig, ezt követően is elegendő 10 havi részletben megfizetni azt. Ez az intézkedés 74 ezer kisvállalkozót érint, és több mint 10 milliárd forinttal könnyíti a működést.

 

Az adóvégrehajtásokat felfüggesztjük, a fennálló adótartozásokat elég lesz a veszélyhelyzet lejárta után befizetni.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top