Politika

Bemártották Karácsonyt: ő lehet az első áldozata Orbán diktátor-törvényének

Pestibulvar.hu

Miközben egyre súlyosabb járványhelyzet sújtja az országot, a statisztikai adatokat súlyosan torzítják, a területi adatokat pedig teljes egészében elhallgatják, az elmúlt évek legaljasabb politikai játszmájába kezdett Orbán Viktor. Nem elég, hogy a diktátor-törvénnyel csapdát állított az ellenzéknek, hogy ha leszavazzák – márpedig felelős ellenzéki nem tehet mást -, akkor a nemzet ellenségének állíthassa be őket, nem elég, hogy magával a törvénnyel újabb lépést tesz a 2010-ben elkezdett alkotmány puccs és államcsíny befejezésének irányába,




MOST MÉG A TÖRVÉNY KAPCSÁN A VIZES LEPEDŐT IS RÁ AKARJA HÚZNI AZ ELLENZÉK EGYIK LEGNÉPSZERŰBB TAGJÁRA, KARÁCSONY GERGELYRE.

 

Történt ugyanis, hogy az utóbbi napokban azzal próbálta tisztára mosni Orbán Viktor példátlan parlament elleni támadását, és alkotmányos puccskísérletét a Fidesz propagandamédiája, hogy állítása szerint

KARÁCSONY GERGELY IS HASONLÓKÉPP RAGADTA MAGÁHOZ A HATALMAT BUDAPESTEN.

 

Az állításuk lényege, hogy Karácsony mostantól belátható időn túl ugyanúgy fog kormányozni a fővárosban (rendeletekkel), mint ahogy Orbán tervez majd a parlamentben, és miközben az utóbbi kapcsán diktatúrát kiált az ellenzék, az előbbi kapcsán egy szót sem szól. A Fidesz narratívája szerint ez az ellenzék kettős mércéjére utal, és arra, hogy megalapozatlanok a felhatalmazási törvénnyel szembeni kritikák.

Igen ám, csakhogy azt “elegánsan” elfelejtik megemlíteni a Fidesz-sajtóban, hogy nem Karácsony ragadta magához a hatalmat,

HANEM A VESZÉLYHELYZET KIHIRDETÉSÉVEL AZ AUTOMATIKUSAN ÁTSZÁLLT RÁ, ERRE UGYANIS TÖRVÉNY KÖTELEZI ŐT.

 




Egy olyan törvény, amit ráadásul a Fidesz maga alkotott meg 2011-ben. A 2011. évi CXXVIII. törvény, közismertebb nevén a katasztrófavédelmi törvény 46.§ (4) úgy szól, hogy “Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja.

 

Ergo Karácsonynak nincs más választása, mint átvenni a Közgyűléstől az irányítást. Ezt csinálták egyébként több fideszes vezetésű, de ellenzéki többségű városban, pl. Komlóban és Szekszárdon is, csakhogy ott a budapesti példával ellentétben a polgármesterek

ARRA HASZNÁLTÁK KI A RENDKÍVÜLI JOGOSÍTVÁNYAIKAT, HOGY VISSZAÉLJENEK A VÁLASZTÓI FELHATALMAZÁSSAL, KARÁCSONY EZZEL SZEMBEN CSAK A LEGSZÜKSÉGESEBB DÖNTÉSEKET HOZTA MEG, ÉS AZOKRÓL SEM ÖNHATALMÚLAG DÖNTÖTT, HANEM ELŐTTE MINDEN FRAKCIÓVAL, KÖZTÜK A FIDESZ-KDNP-VEL IS EGYEZTETETT.

 

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes erről azt írta Facebookon (amiről a propagandasajtó szintén “elfelejtett” beszámolni), hogy a Főpolgármesteri Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy valamennyi frakció és a függetlenek álláspontja is tükröződjön az elfogadott rendeletekben, amelyek valóban a legszükségesebbekre korlátozódnak. Ennyit arról, hogy Karácsony “hatalomátvétele” egyenértékű lenne Orbán alkotmányos puccsával. Ég és föld a kettő.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top