Politika

Orbánék épp most bizonyították be, hogy hazudtak a veszélyhelyzet fenntartásáról

Pestibulvar.hu

Gulyás Gergely csütörtöki kormányinfóján azt mondta, hogy a jelenlegi helyzet fenntartását meg fogják tudni oldani miniszteri rendeletekkel, és a fenntartók bevonásával. A DK közleményben reagált a szavaira. Mint írták, Gulyás ezzel lényegében beismerte, hogy két napja, a hétfői szavazás óta a kormány hazudik az ellenzékről, amikor azt állítja, hogy veszélybe sodorták a járvány elleni védekezést és a magyarokat azzal, hogy nem szavazták meg a felhatalmazási törvény sürgős parlamenti tárgyalását.




 

Ez már csak azért is hazugság a DK szerint,

MERT A VESZÉLYHELYZET MEGHOSSZABBÍTÁSÁHOZ NINCS SZÜKSÉG EGYETLEN ELLENZÉKI SZAVAZATRA SEM, HISZEN AZ NEM JÁR LE, CSAK AKKOR, HA A KORMÁNY VISSZAVONJA.

 

Ergo hiába állítja a kormány, hogy az ellenzék megakadályozta a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és ezzel a magyarok életére tört, azt eleve meg sem akadályozhatta volna, mert az mindaddig érvényben marad, amíg Orbán másként nem dönt. Amit az ellenzék visszautasított, az az, hogy áldását adja arra, hogy az Országgyűlésnek ezek után se a veszélyhelyzet alatt kihirdetett rendeletek hatályára, se a tartalmi részére vonatkozóan ne maradjon kontrollja. A kormány azt várta volna el tőlük, hogy nemcsak a már meghozott, de még a jövőbeni rendeletekre is – amikről még azt sem tudhatják, mik lesznek azok – rábólintsanak, és eltöröljék a 15 napos időkorlátot. Ezt nyilván minden ellenzékinek kötelessége leszavazni, nincs olyan felelős és épeszű ellenzéki, aki szánt szándékkal a saját ellenőrzési jogosítványai ellen szavazna.

A törvény célja nyilvánvalóan nem más, minthogy újra bűnbakot gyártson az ellenzékből, a vírus pártján állónak, a magyar nép halálos ellenségének állítsa be őket, emellett pedig újabb kontrollokat vonjon el a parlament kezéből a miniszterelnök javára. Ha valamiben hibázik az ellenzék, akkor az az, hogy nem kommunikálja elég világosan, hogy Orbán újra csak csőbe akarja húzni őket, és hogy a miniszterelnök már a felhatalmazási törvény nélkül is korlátlan hatalommal rendelkezik, és azt tesz az országgal, amit akar. Az alkotmányos puccs nem ezzel a törvénnyel történik, hanem már 2011-ben megtörtént, amikor eltörölték a korábbi alkotmányt, és egy egypárti diktátumot, az úgynevezett “Alaptörvényt” rakták a helyére.




EZ AZ ALAPTÖRVÉNY MÁR AKKOR KORLÁTLAN DIKTÁTORT CSINÁLT ORBÁN VIKTORBÓL, LEHETŐSÉGET ADOTT UGYANIS ARRA, HOGY EGY VESZÉLYHELYZET KIHIRDETÉSÉVEL KORLÁTLAN IDEIG RENDELETI ÚTON, A PARLAMENT NÉLKÜL KORMÁNYOZHASSON,

és ebben senki ne tudja megakadályozni, vagy a helyzetet visszavonni tőle (sem az Országgyűlés, sem az Alkotmánybíróság, mely utóbbi eleve fideszes, tehát nyilván alapból meg sem tenné). Bármit hazudjanak Orbánék, visszavonni csak ők tudják ezt a rendkívüli jogrendet. Az Alkotmánybíróságnak és a kétharmados Országgyűlésnek csak ahhoz lehetne joga, hogy a veszélyhelyzet alatt kihirdetett rendeleteket vonja vissza, persze nyilván még ezt sem tennék meg soha, mert már rég Orbán zsebében vannak. A diktatúra már 9 éve kiépült, ez már maximum csak a demokratikus díszleteket rombolja le.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top