Egyéb

Áttörés történt a vírus elleni harcban – ez nagyban növeli az esélyeinket

Pestibulvar.hu

Bloomberg számolt be arról, hogy április 1-jétől lesz elérhető az a gyorsteszt, amely 5 percen belül megmondja, koronavírussal fertőzött-e valaki. A teszt a koronavírus géntérképének egyes töredékeit keresi meg, és ha magas szintű fertőzést talál,




AKKOR 5 PERCEN BELÜL MUTATJA KI A VÍRUS JELENLÉTÉT.

 

A fertőzés teljes kizáráshoz 13 percre van szüksége, ami igen nagy előrelépés az eddigi tesztekkel szemben.

 

A tesztet egyszerűsége és hordozhatósága folytán szinte bárhol be lehet vetni. Az Abbott Diagnostics amerikai, ezért a Trump-kormányzattal közösen azon dolgozik, hogy először az USA-ban oda vigyék el először, ahol a legjobban szükség van rá. Intenzív osztályokon, sürgősségi ellátásokat végző klinikákon és orvosi rendelőkben kezdenék el használni legelőször. A cég közleménye szerint napi 50 ezret tudnak gyártani, tehát az USA után Európába is eljuthat a gyorsteszt.

A cég rendelkezik egy másik, kevésbé hatékony tesztel is, ezzel együtt legalább 5 millió teszt kibocsátását ígérik havonta. A világban több másik cég, többek között a Henry Schein is erősen dolgozik nagy tömegben gyártható teszteken, az ő tesztjük 15 perces eredményt ígér.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top