Politika

Koronavírus: Müller Cecília megtiltotta az orvosoknak, hogy helyi adatokat közöljenek a fertőzöttekről

nyugatifeny.hu

Hadházy Ákos kiakadt, szerinte így akarják manipulálni az országos adatokat.




Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján többször is előkerült, hogy orvosok a Facebookon beszámolnak a helyi koronavírus-fertőzésekről.

 

Egy esztergomi lap például arról kérdezte Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy igaz-e, hogy meghalt egy esztergomi koronavírus-fertőzött.

 

A kérdést azért tudták feltenni, mert korábban egy helyi háziorvos posztolt erről.




 

Müller Cecília nem volt hajlandó érdemben válaszolni, sőt, felszólította a háziorvosokat, egészségügyi dolgozókat, hogy “érzékeny egészségügyi adatokat ne tegyenek közzé”.

 

Hadházy Ákos szerint a területi adatok eltitkolásának nem lehet más oka, mint hogy a kormányzat összesített koronavírus-adatai hamisak.

 

Hadházy adatkérő levelet írt több kórháznak és a Pécsi Tudományegyetemnek is. Erről tudomást szerzett a Magyar Nemzet, és a szombati sajtótájékoztatón ők tettek fel kérdést a témában Müller Cecíliának.

 

Az országos tisztifőorvos válaszában azt mondta, Magyarországon online adatközlő rendszer működik: az az összesítés, amelyet a koronavirus.gov.hu oldalon láthatunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ellenőrzött adatait közli.

 

Müller szerint azonban ezt leszámítva

„minden más adatszolgáltatás felesleges, sőt olykor káros is lehet, hiszen nem valós adatokon nyugszik ezeknek egy része”.

 




Az operatív törzs újabban már a betegek és halottak nemét és életkorát sem közli, holott a világ legtöbb országában ezek az adatok nyilvánosak a jobb ellenőrizhetőség érdekében, ahogyan a betegek területi eloszlása is.

 

Utóbbiról szintén több alkalommal kérdezte Müllert a sajtó, de ő azt mondta, nincs értelme területi bontásban közölni a fertőzöttekről adatokat, legyen elég annyi, hogy már minden magyar megyében van beteg.

(444.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top