Politika

Nem kell félni, ki lehet nyitni a piacokat, üzeni az agrárminiszter Kaposvárról

168ora.hu

A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.




 

Nagy István a somogyi megyeszékhely piacán tett látogatásán újságírók előtt azt mondta: arra kéri a települések vezetőit, hogy – védőintézkedések betartása mellett –

tegyék lehetővé az embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez,

nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

 

Szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye, és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen, a tumultust elkerülve tudjuk biztosítani az árukhoz való folyamatos hozzáférést – indokolta kérését a miniszter.

 

Hozzátette: ezzel letörhetők a kiugró áremelkedések és a pánik okozta ársokk, könnyebbé válik a tisztességes piaci viszonyok fenntartása, az üzleti szabályok betartatása.

 

Koronavírus - Kijárási korlátozás

Fotó: Balogh Zoltán




Nagy István utalt arra, hogy egyre több információt kap piacbezárásokról a veszélyhelyzettel összefüggésben, de úgy gondolja,

a bezárás nem jó döntés.

 

Már csak azért sem, mert a piac a helyi gazdaság motorja, a zárva tartás következtében a termelők – akik közül hetek óta sokan a húsvétra vagy a palántaszezonra készültek – tönkremennek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top