Politika

A Néppárt elnöke egy vírushoz hasonlította Orbánt

Kép forrása: Yves Herman/Reuters

A néppárti elnök, Donald Tusk alig burkoltan a koronavírushoz hasonlította Orbán Viktort, Donald Trumpot és Jaroslaw Kaczyński lengyel politikust – írja az Euronews.




Tusk egy lengyel néppárti politikussal, Radoslav Sikorskival közösen készített videót a néppárt lengyel oldala számára a járványhelyzetről, aminek a negyvenedik percében Tusk a következőket mondja:

“Képes-e az unió túlélni? Az elmúlt húsz év alatt először vannak komoly kételyeim, hogy ez megtörténik-e. Néhány politikus és néhány társadalom úgy viselkedik, mint egy vírus, nem pedig úgy, mint az oltás. Az EU felépítése nagyon nehéz volt. A megtartása pedig folyamatos erőfeszítést és jó szándékot igényel. A lerombolása pedig egy másodperc tört része alatt bekövetkezhet.

Ha brexit, Kaczyński, Orbán, vagy Trump logikája győz, lehet, hogy az EU nem éli túl

– mondta Tusk.

 

 




Az Euronews forrásai szerint Tusk és Orbán viszonya az utóbbi hetekben kifejezetten feszült.

 

Bár a Néppárt hivatalosan nem kommentálta a magyarországi felhatalmazási törvényt, a Népszava információi szerint több tagpárt is a Fidesz azonnali kizárását kezdeményezte.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top