Politika

A volt olasz miniszterelnök szerint Orbán húzása miatt egyszerűen ki kéne minket zárni az EU-ból

Kép forrása: MTI

Az Európai Bizottság megvizsgálja a kormánypártok által elfogadott felhatalmazási törvényt és annak kormányzati végrehajtását – közölte Eric Mamer, az Bizottság vezető szóvivője.




Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke azt írta, a kormányoknak gyors és hatékony fellépéshez szükséges eszközökkel kell rendelkezniük az állampolgárok közegészségének védelme érdekében. Emellett szerinte Nagyon fontos, hogy az intézkedések meghozatala ne az EU-s szerződésekben meghatározott alapelvek és értékek rovására történjenek:

„Most fontosabb, mint valaha, hogy az újságírók szabadon és pontosan tudják végezni munkájukat a hamis hírek elleni küzdelem sikere és annak biztosítása érdekében, hogy a polgárok hozzáférhessenek a szükséges információkhoz.”

 

Von der Leyen szerint az intézkedéseknek szükségesnek és arányosnak kell lenniük, érvényességüket korlátozni kell, „nem tarthatnak határozatlan ideig”.

A szóvivő végezetül arról tájékoztatott, hogy az uniós biztosok szerdai ülésükön megvizsgálják valamennyi uniós tagállam a koronavírus-járvány okán hozott rendkívüli intézkedéseit.

 




444 hozzáteszi, hogy a Fidesz-KDNP törvényét sokan kritizálták Európában, például a volt olasz miniszterelnök, Matteo Renzi, aki a Twitteren azt írta:

„azután, amit Orbán ma tett, az Európai Uniónak cselekednie kell, és arra kell készítenie, hogy meggondolja magát. Vagy – egyszerűen – zárja ki Magyarországot az Unióból”.

 

Bár az EU-ban jelenleg nincs ilyen kizárási mechanizmus.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top