Politika

Az Állami Számvevőszék az önkormányzati korrupció miatt aggódik

Kép forrása: Soós Lajos/MTI

Több tucat dokumentumot kér be az Állami Számvevőszék az önkormányzatoktól – írja a hvg.hu.
Az ÁSZ a következő két hétben minden magyarországi önkormányzattól bekéri azt a 26 dokumentumot, amely alapján értékeli az önkormányzatok korrupció elleni védettségét – közölte a számvevőszék.

 

Még tavaly év végén jelentette be az ÁSZ, hogy az összes magyarországi önkormányzatnál értékelni fogja az önkormányzat korrupció elleni védettségét, azaz a hivatalok integritását, 2020 elején pedig tájékoztatták az önkormányzatot, milyen dokumentumokat kérnek be.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben különösen nagy jelentősége van a szabálykövetésnek és rendezettségnek, ugyanis

a rendkívüli állapot kiemelt korrupciós, illetve szabálysértési kockázatot jelent.

 

Az ÁSZ szerint az év elején bejelentett digitális adatbekérések ütemezetten folynak, a következő hetekben minden magyarországi önkormányzattól bekérik az előre jelzett dokumentumokat.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top