Politika

Borítottak az elemzők! Ez vezethetett a forint újabb mélyrepüléséhez!

Pestibulvar.hu

Délelőtt fél 12-re




ÚJABB TÖRTÉNELMI MÉLYPONTOT ÉRT EL A FORINT, 365 FORINTON JEGYEZTÉK AZ EURÓT.

 

Ez alig néhány óra alatt több mint 1 százalékos romlást jelentett. A forint gyengülése ugyan már tavaly ősszel megkezdődött, az igazi sokk a vírusválsággal következett be, azon belül is a hiteltörlesztési moratórium kihirdetésével, a legsúlyosabb csökkenéseket azóta regisztrálták. Az elmúlt hetekben több mint 20 forintot zuhant a forint értéke az euróhoz képest.

 

Az Index megkérdezett egy elemzőt, hogy a mai sokkhoz vajon mi járulhatott hozzá. Kolba Miklós, az ING senior corporate sales dealere azt mondta, a jelenlegi hullám hátterében elsősorban már nem a koronavírus,

MINT INKÁBB AZ ANNAK KAPCSÁN MEGHOZOTT TÖRVÉNY, A FELHATALMAZÁSI TÖRVÉNY ÁLLHAT.

 

Mint mondta, a piaci szereplők rendkívül bizalmatlanul fogadták a kormány korlátlan felhatalmazását, szerinte már kevésbé a gazdasági, mint a politikai kockázatokat kezdték el beárazni a befektetők. Kolba szerint a folyamatot csak az fordíthatná a visszájára, ha a kormány bizonyítaná, hogy nem akar visszaélni a rá ruházott rendkívüli felhatalmazással. Ha megjelenne egy intézkedés, ami ezt bizonyítja, az nyugtató hatással lehetne a piacokra – mondta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top