Politika

Hivatalos! Vizsgálat indul Orbán felhatalmazása miatt!

Pestibulvar.hu

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közleményében azt írta: az Európai Unió alapját a szabadság, demokrácia, jogállamiság és emberi jogok tisztelete adja. És bár a mostani rendkívüli helyzetben szükséges, hogy a kormányoknak meglegyenek a szükséges eszközeik a gyors és hatékony fellépéshez, ez nem történhet az uniós alapelvek kárára.




 

Von der Leyen név szerint nem említette ugyan a magyar felhatalmazási törvényt, nyilatkozata azonban több ponton egyértelműen arra utalt. Ilyen volt pl., amikor kijelentette, hogy

“VESZÉLYHELYZETI INTÉZKEDÉS NEM TARTHAT HATÁROZATLAN IDEIG”.

 

Egy másik ponton pedig azt emelte ki, hogy jogbiztonság és sajtószabadság nélkül nem működhet egy demokrácia. Von der Leyen szerint soha ennyire nem volt még fontos, hogy az újságírók zavartalanul végezhessék dolgukat, és tájékoztathassák az embereket a félretájékoztatás és a dezinformáció ellenében. (Ezt nehéz nem kritikaként értelmezni Orbán rémhírterjesztéses Btk-módosítására.)

Hogy ezúttal mennyire komolyan gondolja a bizottság az ellenőrzést, azt Eric Mamer, a bizottság vezető szóvivőjének nyilatkozata is jelzi, aki egyértelműen kijelentette, hogy

VIZSGÁLNI FOGJÁK A MAGYAR PARLAMENT ÁLTAL HÉTFŐN ELFOGADOTT TÖRVÉNYT ÉS ANNAK KORMÁNYZATI VÉGREHAJTÁSÁT.

 




Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitteren von der Leyen nyilatkozatára azt írta, a kormány “teljes mértékben egyetért” az EB-elnökkel, a meghozott intézkedések szerinte ezért irányulnak kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemre. Hozzátette: a kormány tiszteletben tartja az EU értékeit, a jogállamiságot és a szólásszabadságot.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top