Politika

Összeomlóban a gazdaság – de nem a teljesítménnyel és nem a vírussal van a baj

Fotó: MTI

Gyakorlatilag ma már ki lehet mondani, miután a napokban 367 forintot is elérte az euró árfolyama, hogy a




FORINT ÚGY, AHOGY VAN ÖSSZEOMLOTT.

 

Már hosszú ideje gyengélkedik a hazai fizetőeszköz, habár 2010-ben a szocialisták 268 forintos euró árfolyammal adták át a kormányzást a válság után. Az Orbán kormánynak azóta nem volt olyan éve, hogy ne gyengült volna a forint, és mintha szándék sem lenne rá sem a kormányzat, sem az MNB részéről, hogy ez ne így legyen. Gyakorlatilag Orbán elmúlt 10 évében 36 százalékkal romlott a forintárfolyam, ami az élet minden területét megdrágította a hétköznapi embereknek, csak

A KÜLFÖLDI EXPORTRA TERMELŐ KAPITALISTA MULTIK JÁRTAK VELE JÓL.

 




A forint gyengülése mögött reálgazdasági okok álltak eddig, infláció, jegybanki alapkamat, államháztartási hiány, államadósság, GDP növekedés és egy sor gazdasági tényező befolyásolta az árfolyamokat, amik természetesen a kormány gazdaságpolitikájától függenek mindig. Azonban a mostani zuhanásnak más oka van. A kapitalista piac mindig is a bizalmon és a várakozásokon alapul. Ezt a bizalmat most azonban eljátszotta Orbán a diktátor-törvény megszavaztatásával, és nem várt hatást váltott ki, mert

AMIKOR A BEFEKTETŐK FÉLNEK, AKKOR PAKOLNAK, ÉS ELMENNEK!

 

Bizonyára voltak hibái a 2010 előtti szocialista kormányoknak is, Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai vezetése alatt is. De egyben alapvetően különböztek az Orbán vezette NER-től, szabadabb, átláthatóbb politikával rendelkeztek, és mint a forint árfolyamon látszik, kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát folytattak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top