Politika

Súlyos összeférhetetlenség? Most a bíróságokat fogja felügyelni egy rokon?

Pestibulvar.hu

Továbbra is egy játszótéri homokozónak tekinti a Fidesz az Országos Bírói Hivatalt. Akorábbi vezető, Handó Tünde Szájer József felesége volt, megbízható káder, aki ámokfutásával nem egyszer erőteljes ellenállással találkozott a bírák részéről. De a Fideszben bukni nem  lehet -csak felfelé-, így alkotmánybíró lett belőle.
 

Utódja, Senyei György nem tűnt fel eddig Fideszes körökben, nem derült ki róla semmilyen Fideszhez köthető politikai kapcsolat, így várható volt, hogy komisszárt fog küldeni a Fidesz valamilyen formában. A várakozások igaznak bizonyultak, mert úgy tűnik, a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki

ERŐSS MONIKÁT, AKI VARGA JUDIT IGASZSÁGÜGYI MINISZTER ANYÓSA!

Montesquieu francia filozófus munkássága óta minden magára valamit adó demokrácia vallja a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, azaz a törvényhozó (országgyűlés), a végrehajtó (a kormány) és az igazságszolgáltató (bíróságok) hatalom

egymástól függetlenül, egymásnak ellensúlyt tartva tudjon működni.

Most viszont egyértelmű rokoni kapcsolat fog kialakulni a kinevezéssel a kormány és a bíróságok között, ráadásul a helyzet még átlátszóbb, hiszen pont az igazságügyért felelős kormánytag rokona lép be magas pozícióban a bírói szervezetbe! Az Index kérdésére, miszerint vannak-e összeférhetetlenségi kifogások a személlyel szemben, érdemben nem válaszoltak, csak annyit, hogy pályázat útján kerül betöltésre a poszt. Varga Judit igazságügyi miniszter az Index híradása után azonban a Facebookon (ami már úgy látszik, hivatalos kormány tájékoztatási szerv lett) pökhendien csak annyit jegyzett meg:
“HA AZ INDEX ÚJSÁGÍRÓJA A VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOKAT ELOLVASTA VOLNA, PONTOSAN LÁTNIA KELLETT VOLNA, HOGY AZ ANYÓSOM POZÍCIÓVÁLTÁSA SEMMILYEN ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI KÉRDÉST NEM VET FEL.”

 

De marad akkor a kérdésünk, ugyan mi lenne akkor, ha lenne összeférhetetlenség? Hoznának egy újabb törvényt, a mi megszüntetné, hiszen ezt csinálták eddig is a személyreszabott törvényhozásukkal.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top