Politika

Orbán szembeköpte az egész Európai Uniót – Rendkívüli lépést tett!

Fotó: MTI/EPA

Szerda este jelent meg az a közös nyilatkozat, melyet eleinte csak 13 nyugat-európai kormány írt alá (azóta többen is csatlakoztak hozzá), és mely arról szól, hogy a vészhelyzetre hivatkozva sem léphet fel egyik kormány sem a jogállamiság és a szabad sajtó ellen – közölte a 444.hu.
BÁR MAGYARORSZÁG ÉS ORBÁN NEVÉT KONKRÉTAN NEM EMLÍTIK, A NYILATKOZAT SZÖVEGE MÉGIS EGYÉRTELMŰEN A MAGYAR FELHATALMAZÁSI TÖRVÉNYRE UTAL.

 

“Az aláírókat mélyen aggasztja, hogy egyes elfogadott vészhelyzeti intézkedések a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok alapelveinek megsértésének veszélyét hordozzák.”

 

Végül a magyar kormány olyat lépett az uniós tagországok közös fellépésére, melyre senki sem számított.

Az Igazságügyi Minisztérium honlapján jelent meg az a közlemény, miszerint

MAGYARORSZÁG IS CSATLAKOZIK AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK KÖZÖS NYILATKOZATÁHOZ.

 

Tehát pont ahhoz, amit a magyarországi kormány intézkedései ellen hoztak létre.

 
A magyar kormány mostani álláspontja szerint:

“A rendkívüli intézkedéseket ugyanis csak a feltétlenül szükségesekre kell korlátozni, arányosnak és ideiglenes jellegűnek kell lenniük, rendszeres felülvizsgálatnak kell alávetni ezeket, és tiszteletben kell tartsák a fent említett alapelveket és a nemzetközi jogi kötelezettségeket. Ezen kívül nem korlátozhatják a szólásszabadságot és a sajtó szabadságát.

 

Az aláíró kormányok szerint közösen, az európai alapelvek és értékek mellett kiállva kell túljussunk ezen a válságon, épp ezért támogatják az Európai Bizottság kezdeményezését, hogy vizsgálják meg minden tagállam rendkívüli intézkedéseit, illetve azok végrehajtását, illetve felkérik az Általános Ügyek Tanácsát, hogy ha szükségesnek látják, foglalkozzanak a kérdéssel”.

 

Csütörtökön Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke jelentette ki, hogy némely intézkedések túl messzire mennek, aggodalomra pedig különösen a magyarországi helyzet ad okot. A Néppárt 13 tagpártja pedig a Fidesz kizárását kérte a pártcsaládból, mivel szerintük is átlépett egy bizonyos határt Orbán ezzel a lépésével.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top