Politika

Be akart nyalni Orbánnak Müller Cecília, de csak leégette magát

Pestibulvar.hu

Bizonyára, hogy megfeleljen Orbán Viktor ideológiai elvárásainak/a NER kultúrszellemének, csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília egy Wass Albert-idézettel próbált megemlékezni az előttünk álló húsvéti ünnepekről. Az országos tiszti főorvos úgy fogalmazott:




“A HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS JEGYÉBEN ÉN SZERETNÉK NÉHÁNY GONDOLATOT AZÉRT ÖNÖKKEL MEGOSZTANI. AZT MONDJA A HÍRES KÖLTŐNK, WASS ALBERT, HOGYHA ELÉRKEZIK AZ ÜNNEP, AKKOR ÜNNEPELJ EGÉSZEN. ÉS TISZTULJUNK MEG, BOCSÁNAT, HOGY SZABADON IDÉZEM, TISZTULJUNK MEG EGY KICSIT KÍVÜLRŐL ÉS BELÜLRŐL IS.”

 

Müller tényleg nagyon szabadra vehette az idézést, mert az Index utánajárt, és kiderítette, hogy az idézet, amit mondott, valójában nem is Wass Alberttől,

HANEM MÁRAI SÁNDORTÓL SZÁRMAZIK.

 

Az eredeti úgy hangzik: “Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről.” Az Index szerint Müller valószínűleg Wassnak Az én titok-karácsonyom című művéből akarhatott idézni, amiben elhangzik egy olyan rész, hogy “Megtanultam tisztelni az ünnepet. Az ünnep Isten ajándéka, mint a többi nap, s arra való, hogy hétköznapi mivoltunkból kivetkőzve tiszteljük önmagunkban az embert. Sajnálom azokat, akik nem tudnak ünnepelni.”




Rémisztő belegondolni, hogy vajon milyen kezekben lehet a magyar emberek élete, ha az országos tiszti főorvosunk egy idézetet sem tud rendesen felmondani. Javasoljuk neki, mielőtt legközelebb megpróbál megfelelni a főnök úrnak, előtte nézzen utána a pontos idézetnek, különben csak bohócot fog csinálni magából.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top