Politika

Gomperz Tamás: Feldúlt nővérek, orvosok, legközelebb is a Fideszre szavaztok?

nyugatifeny.hu

Vélemény.




Nézem a jelenetet a fehérvári kórház kirúgott igazgatójának búcsúztatásáról. A 2018-as Fejér megyei választási adatokból kiindulva, a feldúlt nővérek és orvosok fele a Fideszre szavazott. (Valószínűleg persze többen, ismerve az egészségügyi dolgozók politikai preferenciáit.)

 

És miközben nézem a jelenetet, nem hagy nyugodni az a gondolat, hogy nagy részük legközelebb is a Fideszre fog szavazni.

 

Pont úgy, ahogyan azoknak a nagy része is a Fideszre szavazott, akiktől az egyéni számla ígéretével elvették a magánnyugdíj megtakarításaikat. Különben nem jön ki a matek.

 

Három millió embert fosztottak ki, ha ők mind a Fidesz ellen szavaztak volna, akkor 2014-ben kormányváltás történik. Ehhez képest közülük sokan újra bizalmat szavaztak a kifosztóiknak.




 

Ahogyan azok is, akiknek a trafikját lopták el. A tanárok, akiket klikkesítettek. Ha azt gondolnánk, hogy az Akadémia legyalulása miatt az összes akadémikus a Fidesz ellen fordult, nagyon tévednénk.

 

A segélyek elvétele után árokpucolásra kényszerített közmunkások is zömmel azokra szavaznak, akik földesúrként uralkodnak felettük.

 

A vállalkozók dühöngenek a kötelező kamarai hozzájárulás miatt, és megválasztják azt, aki az ingyenélő kamarai vezetőket eltartatja velük.

 

És még mindig vannak olyan elemzők, akik azt mondják, hogy az emberek alapvetően az egzisztenciális érdekeik, és nem ideológiák, szimbólumok, de leginkább: az identitásuk alapján szavaznak.

Gomperz Tamás

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top