Politika

Káosz és fejetlenség – Fájdalommal küzdő koronavírusos beteget küldtek haza a kórházból

Forrás: MTI

Elképesztő, hogy min kellett keresztül mennie annak a középkorú férfinek, aki elmondása szerint semmilyen krónikus betegségben nem szenved, rendszeresen sportol, mégis majdnem lélegeztetőgépre került.




 

“Negyvennyolc éves fizikus kutató vagyok. Nem szenvedek semmilyen krónikus betegségben. Heti háromszor leúszom 2000 métert gyorsban, heti kétszer judo és jiu-jitsu sportágakban edzek” – kezdte történetét Legeza Örs, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, amit a valaszonline.hu-ra írt.

 

A fizikus először március 15-én érezte, hogy valami nincs rendben. Belázasodott, mellkas fájdalma és légszomja volt. Mint ahogy azt a kormányzati tájékoztatásban kérték, ő telefonon felhívta a háziorvosát, akinek elmondta, hogy két nappal korábban érkezett haza egy ausztriai konferenciáról,

DE AZ ORVOS AZ ELMONDOTT TÜNETEK ALAPJÁN AZT KÖZÖLTE VELE, HOGY EZ NEM LEHET KORONAVÍRUS, MIVEL OLASZORSZÁG SZÁMÍT POTENCIÁLIS VÍRUSFORRÁSNAK.

 




A láz előbb csillapodott, majd pár nap múlva ismét visszatért erős fejfájással és hányingerrel. Ekkor rendelte el a háziorvosa a tesztelést és kérte, hogy két hétre vonuljon önkéntes karanténba. Legeza egyre nehezebben vett már levegőt, azonban a tesztre hiába várt, az nem érkezett meg. Két nap elteltével az orvosa ismét megrendelte a koronavírus-tesztet a kutatónak, valamint már a feleségének is.

“SAJNOS SENKI SEM VÁLLALT VIZSGÁLATOT, MERT A HÁZIORVOSI RENDSZERBEN NEM VOLTAK MEGFELELŐ VÉDŐFELSZERELÉSEK,

az Országos Mentőszolgálat munkatársai pedig azt mondták, nem tudnak kimenni és tesztelni védőfelszerelés hiányában. Végül pénteken, azaz egy héttel később jött egy kedves úr apásszüléses védőrongyban – majdnem hasra esett benne, úgy lógott rajta” – írta Legeza Örs, majd hozzátette, hogy feleségét és a gyerekeit nem tesztelték le, csak őt.

EGY NAPPAL KÉSŐBB MEGÉRKEZETT A TESZT EREDMÉNYE, AMI POZITÍV LETT!

 

A kutató láza ekkorra már csak hőemelkedésként jelentkezett, majd egy nappal később ismét rosszabbodott az állapota:

“Három órával később az egész jobb oldalamat átjáró, olyan fájdalomra ébredtem, amilyet még soha nem éreztem, pedig a küzdősportban hozzászoktam komoly fájdalmakhoz. Hajnalig szinte csak ülve tudtam levegőt venni a bal tüdőmbe” – írta Legaza.

 

Ekkor a kutató ismét felhívta a háziorvosát, aki azonnal kihívta hozzá a mentőket és ők bevitték a Szent László Kórházba vizsgálatra. Elmondása szerint a vizsgálatokra nem kellett várnia, mindenki segítőkész volt, de végül hazaküldték őt a kórházból, annak ellenére, hogy szinte a teljes jobb oldalára erős fájdalmat érzett.




 

Másnap újból bepróbálkozott a kórháznál, mivel ekkorra már “elkészült a radiológiai szakvélemény is, ami kezdődő tüdőgyulladásról írt, de engem erről senki sem értesített. Hála Istennek, a konzultációk eredményeképpen, és mivel este és reggel már volt véres köpetem is, a háziorvosom elintézte, hogy fogadjanak ismét a Szent László Kórházban”.

MÁSODSZORRA SIKERÜLT FELVETETNIE MAGÁT A KÓRHÁZBA, AHOL FOLYAMATOS OXIGÉNADAGOLÁST KAPOTT:

 

“Másnap már szinte beszélni se tudtam, a röntgen szörnyű képet mutatott, kétoldali, nagyon súlyos tüdőgyulladásom lett, maximális fokozaton kaptam az oxigént és az orvosok mindent megtettek, hogy megállítsák állapotom romlását”.

 

Ismert gyógyszer nincs a kezelésre, ezért sokféle gyógyszert kapott, és mint írja “egyfajta kísérleti nyúl lett”.

 

Mostanra a kutató állapota sokat javult, volt pár kritikus napja, a laborértékei elfogadhatóbbá váltak és az oxigént is alacsonyabb fokozaton adják neki. “Időről időre azért rosszul érzem magam, néha kialakul enyhe hőemelkedés, amitől persze mindig megijedek” – számolt be jelenlegi állapotáról Legeza Örs.

EGY HÓNAP UTÁN IS MÉG MINDIG POZITÍV A KORONAVÍRUS-TESZTJE, ÍGY NEM HAGYHATJA EL A KÓRHÁZAT.

 

A kórházi orvosok végül el tudták intézni a kutató családjának tesztelését is: “A teszt persze ennyi idő után negatív lett a [feleségemnél], hasonlóan még három gyermekemnél is, míg egyik gyermekem teszteredménye elveszett a rendszerben, és azóta se került elő“.

 

Legaza saját tapasztalatából azt szűrte le, hogy nagyon fontos lenne a mielőbbi tesztelés, hogy mások nem olyan súlyos állapotba kerüljenek már be a kórházba, mint ő:

 




“Ezért nyomatékosan felhívom minden honfitársam figyelmét:

HA A BETEGSÉG TÜNETEIT ÉSZLELI MAGÁN, FOGGAL-KÖRÖMMEL KÉNYSZERÍTSE KI A RENDSZERBŐL A TESZTELÉS ELVÉGZÉSÉT ÉS A TOVÁBBI, SZÜKSÉGES ORVOSI VIZSGÁLATOKAT!”

 

Az orvosok és ápolók minden tőlük telhetőt megtesznek, azonban nehezítheti a munkájukat, hogy nem végezhetnek egyszerűen koronavírus-tesztet, az előírások és szabályozások hátráltathatják a őket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top