Politika

Romániának szüksége van orvosokra, így Kásler Miklós levelet küldött a magyarországi kórházigazgatóknak

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Népszavához került, húsvét hétfőn küldött levélből az derül ki, hogy Sepsiszentgyörgyön és Kovászna megye más településein volna szükség aneszteziológusra.




Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője azt kérte a kórházigazgatóktól, mérjék fel, van-e intézményükben olyan orvos, aki kimenne Romániába munkát vállalni – írja az ATV. Az Országos Onkológiai Intézet vezetője is megkapta a levelet, majd személyesen továbbította a kérést valamennyi osztályra.

 

A kérés azonban sokaknál nem járt sikerrel. Van olyan intézményvezető, aki szerint eleve „halva született” az ötlet, hiszen már így is kevés az orvos, más szerint pedig „ez a levél nem több, mint egy gesztus a miniszter részéről a magyarok lakta települések egészségügyi intézményei felé.”

 

„A kormány mindig egész nemzetben gondolkodott, ezért amikor az egyik erdélyi kórház csupán rövid időre két-három aneszteziológus segítségét kérte az elvégzendő műtétekhez, megkérdeztük a kórházainkat, hogy van-e olyan orvos, aki segíteni tudna. A járvány jelenlegi magyarországi helyzete még lehetővé teszi, hogy néhány szabad kapacitással bíró aneszteziológusunk Erdélybe utazzon. Az Országos Onkológiai Intézet mentességet kapott a koronavírusos betegek ellátása alól” – válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya a Népszava arra irányuló kérdéseire, mi indokolta Kásler Miklós levelét, illetve, hogy van-e orvos, aki vállalkozott a munkára.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top