Politika

Oda sorolták Orbánt ahová való – a járvány után nincs jövője

Pestibulvar.hu

A  Népszava szemlézte a a Financial Times cikkét, melyben nyilvánvalóan Orbán Viktornak üzent a francia államfő, amikor megengedhetetlennek nevezte, hogy bizonyos országok feladják a szabadságjogokat a vírus elleni küzdelemben, mert ez a nyugati demokráciákat veszélyezteti. Macron, aki távinterjút adott az Elysée-palotából, rámutatott, hogy




SENKI SEM MONDHAT BÚCSÚT A JOGÁLLAM DNS-ÉNEK, MÉG ARRA HIVATKOZVA SEM, HOGY VÁLSÁG VAN.

 

Az elnök szerint, a populisták nem védenek meg senkit, amikor baj van, de még utána sem, egyszerűen nem szolidárisak.

 

Ha valahová bevándorlók érkeznek, azt üzenik az érintett kormányoknak, hogy csak tartsátok meg őket magatoknak. Járvány idején azt hangoztatják, hogy az a ti gondotok. Európa mellett vannak, ha a saját áruikat kell nyugatra exportálni. Ugyanezt szajkózzák, ha át kell telepíteni hozzájuk például az autógyárak termelését. Csak akkor nincsenek az EU mellett, ha a terheket kell megosztani.

Az államfő azt is hangsúlyozta, hogy az egész uniót, valamint az euróövezetet fenyegeti, ha a gazdagabb államok nem tanúsítanak több szolidaritást a nehéz helyzetben lévő Dél iránt. Ez azt jelenti az értelmezésében, hogy anyagi támogatás formájában át kell venni azok adósságainak egy részét. Ha nem ez lesz, akkor jönnek a demagógok az olaszoknál, a spanyoloknál, de talán még a franciáknál, sőt, másutt is – mondja. Úgy fogalmaz, hogy itt az igazság pillanata: most válik el, hogy Európa politikai terv, vagy csupán közös piac. De az unió csak akkor maradhat fenn, ha az előbbi válik valóra.

 




Macron arra akarja kihasználni a jelenlegi megpróbáltatásokat a kemény nacionalisták ellenében – miután a kormányok kötelesek az emberi életnek elsőbbséget adni a gazdasági növekedéssel szemben – , hogy az országok fordítsák figyelmüket a környezeti katasztrófák és a társadalmi egyenlőtlenségek felé. Azok ugyanis az egész világ rendjét képesek felborítani. De nem rejti véka alá, hogy akár az ellenkezője is bekövetkezhet, mert a határok lezárása, a gazdasági együttműködés megszakadása, a demokráciába vetett bizalom megrendülése a tekintélyelvűek és a demagógok kezére játszik, márpedig ők igyekeznek kiaknázni a válságot, Magyarországtól Brazíliáig.

Forrás: Népszava



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top