Politika

Totális állami kontroll alá kerül egy debreceni gyár

Pestibulvar.hu

Péntek 11 órától állami felügyelet alá került a debreceni Kartonpack Dobozipari Nyrt. nevű tőzsdei társaság,




ENNEK ÉRTELMÉBEN A CÉG TULAJDONOSAI ÉS VEZETŐI HELYETT EZENTÚL EGY KORMÁNYBIZTOS DÖNTHET MINDENRŐL

– írja a hvg.hu. A döntésről egy rendelet is megjelent Orbán Viktor aláírásával a legfrissebb Magyar Közlönyben.

 

A rendeletből az nem derül ki, hogy mi tette szükségessé a dobozgyár állami kézbe vételét, a lap szerint ugyanakkor a cég partnerei között van a gyógyszeripar is, feltehetően tehát ez lehetett az oka. A kormány kiadott közleménye szerint a járvány elleni védekezés keretében kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a stratégiai fontosságú vállalatok működőképessége fennmaradjon és a lakosság ellátása folyamatosan biztosított legyen.

“A stratégiai iparágakkal együtt szükséges kezelni az ezeket kiszolgáló gazdasági folyamatokat megvalósító cégeket is, így az állami szerepvállalás ebben a körben is indokolt” – tették hozzá. Az állam egyébként 61,9%-os mértékben jogosult a cégben a részvényesi jogok gyakorolására.




 

A hvg.hu utánaérdeklődött a Miniszterelnökségnél és az operatív törzsnél is, hogy mi indokolhatta az állami átvételt, de eddig nem kaptak választ a kérdéseikre.

 

Ilyen döntést most először hozott a kormány a veszélyhelyzetben kapott felhatalmazás alapján.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top