Politika

Orbán: “két-három gyerekkel otthon a panelben, vagy akár a kertes házban, az maga a dzsihád”

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapesten és Pest megyében sajátos szabályok jöhetnek, mivel ezeken a területeken a legnagyobb a fertőzöttek száma. – írja a propeller.hu.




A Kossuth Rádió péntek reggeli Jó reggelt, Magyarország című műsorának volt szokásos vendége Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök a 24.hu cikke szerint arról beszélt, hogy ugyan szeretne már lazítani a korlátozásokon, de egyelőre ezt nem lehet megtenni. Mint mondta,

két-három gyerekkel otthon a panelben, vagy akár a kertes házban, az maga a dzsihád.

 

Arra is kitért, hogy ugyan egyelőre sötétben tapogatózik mindenki a vírus kapcsán, de vannak, akik már előrébb tartanak a munkában, mint például Ausztria, amelyet egyfajta laboratóriumként lát a miniszterelnök: ami ott bevált, azt át kell venni, és figyelni kell az osztrák intézkedéseket. Ha ott beváltak a korlátozások részleges feloldásai és nem növekszik a napi megbetegedések száma, akkor Magyarországon is lehet lazítani – fogalmazta meg.

 

A kórházi ágyak szabaddá tétele kapcsán a cikk szerint Orbán a következőket mondta:

mint a tánctanórán, menjünk vissza a kályhához és idézzük vissza, mit miért csinálunk. Azért védekeztünk hetek óta az egész országban gőzerővel, hogy lassítsuk a járvány terjedését, hogy közben felkészítsük az egészségügyi rendszert arra, hogy tömeges megbetegedések esetén is minden beteget el tudjunk látni. A vírust nem tudjuk megölni, de a kórházainkat elkezdtük felkészíteni. Elegendő eszköz a békeidők szükségleteihez képest volt, az új eszközöket is be kellett szerezni, légihidat építettük ki és felhalmoztuk a szükséges eszközöket. Azon dolgoztunk, nekem is minden munkapercemet ez vitte el, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetére is legyen elég ágy, lélegeztetőgép és dolgozó ott ahol arra szükség van.

 

Arra is kitért, hogy az orvosokkal való konzultációk és az ország korfájának ismerete miatt alakult ki az az álláspont, hogy 8 ezer lélegeztetőgépre és legalább 30 ezer ágyra van szükség az országban.




 

Jól vizsgáztak a polgármesterek

A miniszterelnök a húsvéti időszakra, és az akkorra a polgármestereknek adott plusz jogkörökre is kitért az interjúban.

 

Kiértékeltük a tapasztalatokat, a polgármesterek a helyzet magaslatán álltak. Húsvét nincs még egyszer, de ugyanaz a helyzet, és az emberek mennének kifelé, a szociális érintkezés szaporodásának a veszedelme ismét itt van, ezért azt gondoltuk, hogy erre a hétvégére adjuk meg a polgármestereknek a döntés lehetőségét ismét. Főszabályként egy országban általános szabályoknak kell érvényesülnie, de nagyok a különbségek.

 

Jön a tömeges fertőzés, Budapesten és Pest megyében sajátos szabályok jöhetnek

Az MTI rövidhíre szerint a miniszterelnök a péntek reggeli interjúban arra is kitért, hogy a koronavírus-járvány kezelésében az a régi bölcsesség a mérvadó, hogy

reméld a legjobbat, és készülj a legrosszabbra.

 

A kormányfő arról is beszélt, előbb-utóbb nem lehet majd elkerülni, hogy Budapestre – ahol a fertőzések 60 százaléka van, Pest megyével együtt pedig ez a szám 80 százalék – sajátos szabályokat léptessenek életbe.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta: úgy számol, hogy a járvány csúcsa “előttünk van”, az igazán nehéz szakasz most jön, a következő napokban a megbetegedések számának nagyobb ütemű emelkedésére kell számítani. “Belépünk a tömeges fertőzés időszakába”, de mire ez bekövetkezik, meglesznek a kórházi ágyak, a lélegeztetőgépek és az azokat kezelni képes egészségügyi dolgozók.

propeller.hu | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top