Politika

Újabb 350 milliárd forintos magyarországi mentőcsomagot hagyott jóvá Brüsszel

nyugatifeny.hu

Nem sikerült megállítani Brüsszelt, továbbra is támogatnak minket.
Az Európai Bizottság pénteken jóváhagyta azt a 350 milliárd forint összegű programot, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben hivatott a magyar gazdaságot támogatni.

 

A program finanszírozása az uniós strukturális alapokból történik.

“A 350 milliárd forintos magyar program az európai strukturális alapokból finanszírozott közvetlen támogatásokon, kölcsönökön és tőkebefektetési intézkedéseken keresztül segíti a magyar vállalkozásokat.

 

Támogatni fogja a koronavírus-járvány gazdasági következményeit elszenvedő vállalatokat ebben a nehéz időszakban.

 

A tagállamokkal együttműködve továbbra is arra törekszünk, hogy a nemzeti támogatási intézkedések összehangolt és hatékony módon, az uniós szabályokkal összhangban léphessenek életbe”

– közölte Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnöke (képünkön).
 

A program célja, hogy segítséget nyújtson a koronavírus-járvány által érintett vállalkozásoknak közvetlen támogatások, kölcsönök és tőkebefektetési intézkedések formájában, az uniós strukturális alapok e célra történő felhasználásával.

 

A program minden olyan vállalkozás – azaz mikro-, kis- és középvállalkozás, valamint nagyvállalat – előtt nyitva áll, amely hozzáfér az európai strukturális alapokhoz, és a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak betudható nehézségekkel küzd.

 

Az Európai Bizottság múlt héten már hozott egy hasonló döntést, akkor 50 milliárd forint felhasználását engedélyezte hasonló célokra.

 

(Index / Eurológus) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top