Politika

Itt a halálos ítélet: A DK teljes állami támogatását el akarja venni a számvevőszék

nyugatifeny.hu

Mert nem tudnak bemutatni olyan papírokat, amelyek megsemmisültek a másfél évvel ezelőtti irodatűzben.




Mint ismert, a kormány a járvány elleni védekezésre hivatkozva már elvette minden ellenzéki párt állami támogatásának felét.

 

Azóta kiderült, hogy a hatalom a DK-t duplán bünteti, ugyanis a legnagyobb ellenzéki párt levelet kapott az Állami Számvevőszéktől, amelyben a Domokos László által vezetett ÁSZ azzal fenyegette meg a DK-t, hogy elveszi a párt TELJES állami támogatását.

 

Ezt Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója közölte szombati sajtótájékoztatóján.

 

A régóta nem független állami szerv eljárása azt is egyértelművé tette, hogy mindezt pártpolitikai alapon tenné. Az ÁSZ ugyanis arra hivatkozik, hogy a DK nem tudott olyan számlákat bemutatni, amelyek

elégtek

a DK központi irodáját megsemmisítő 2018 végi tűzben.




 

Ugyanakkor ezeknek a számláknak a másolatai jórészt már ott vannak az ÁSZ-nál, tehát olyan papírokat követelnek tőlünk, amelyek náluk már megvannak – mondta Sebián-Petrovszki.

 

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Fidesz által megszállt Pártállami Számvevőszék a járvány leple alatt meg akarja szüntetni a DK, egyben a legnagyobb ellenzéki párt teljes állami támogatását.

 

“Szeretnénk előre szólni: ha a hatalom azt gondolja, hogy ezek után nem fogjuk megkérdezni, hogy miért nincs maszk, miért nincs teszt, miért nincs érdemi válságkezelés, akkor nagyon téved, mert mi tenni fogjuk a dolgunkat ezután is.

Megbüntetni meg lehet minket, de elhallgattatni soha”

– üzente a DK politikusa.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top