Belföld

Megszólalt a kamionsofőr, aki videóra vette a hanyag ellenőrzést a magyar határon

civilhetes.net

Nyilatkozott az ATV híradónknak az a kamionsofőr, aki korábban videóra vette, amint az osztrák határnál a rendőrök óva intik attól, hogy bevallja, Olaszországból, súlyosan vírusfertőzött területről érkezett.




 

Akkor elképesztő sebességgel terjedt a videója az interneten. Most bocsánatot kér azoktól a rendőröktől, akiket miatta elbocsájtottak, de azt mondja, csak a helyzet visszásságára akarta felhívni a figyelmet.

 

“Az a lényeg, hogy nem szabad  megmondani, hogy Olaszban volt” – ne mondja meg, hogy a koronavírussal súlyosan fertőzött Olaszországból jön és akkor nem fog karanténba kerülni.

 

Ezt mondta egy rendőr az osztrák-magyar határon egy magyar kamionsofőrnek kicsivel több mint egy hónapja. A videó hatalmas vihart kavart.




 

Az esetet kivizsgálták, a két rendőrt pedig kirúgták.

 

Hiába tűnt úgy, hogy nem egyedi esetről van szó hiszen az index.hu és a 24.hu is hasonló tapasztalatokról számolt be.

 

A videó készítőjéről eddig nem lehetett szinte semmit tudni, most azonban jelentkezett szerkesztőségünknél, hogy szeretné elmesélni a történetét.

 

“Arra voltam kíváncsi, hogy ott ebben a helyzetben milyen kérdéseket tesznek fel milyen ellenőrzéseken kell, hogy átessünk ahhoz, hogy belépjünk Magyarországa. Én ezért vettem fel.” – meséli Danics Attila, kamionsofőr.

 

Danics akkor döntött úgy, hogy videót fog készíteni mikor azt tapasztalta, hogy szinte semmilyen határellenőrzés nem történik és gyakorlatilag fékezés nélkül be tud lépni az országba Olaszországból. Ez pedig megijesztette.

 

“A rendőrökkel kapcsolatosan én most itt elnézést és bocsánatot szeretnék kérni. Nekem nem az volt a szándékom, hogy őket kirúgják. Nekem az volt a szándékom, hogy rávilágítsak a hiányosságokra.” – mondta Danics.

 

Danics március 14-én önkéntes házi karanténba vonult. A sokadik próbálkozásra tudta csak felvenni a kapcsolatot a népegészségügyi szolgálattal, akik először nem, később mégis hatósági házi karantént rendeltek el nála.

 




“Mindezt telefonos bemondás és ellenőrzés, orvosi kontroll nélkül tehát hiányával zajlott. A karanténomat 3.23 napján oldották fel én 24-én jöttem ki a karanténból de a tragédia és az óriási probléma az mint ahogy el is mondtam, hogy úgy vonultam karanténba, hogy nem tudtam, hogy vírushordozó vagyok-e és úgy is jöttem ki… hogy nem tudtam , hogy bujkál e bennem vírus vagy sem.” – teszi hozzá a kamionsofőr.

 

A videó megjelenése után hiába kapott sok fenyegetést, nem bánta meg, hogy nyilvánosságra hozta azt. A karantén lejárta után ismét dolgozni kezdett és azt állítja, hogy a helyzet ugyan konszolidálódott, de szerinte addig nem kielégítő a határellenőrzés amíg nincs minden rendőr mellett járványügyi szakember is. (atv.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top