Belföld

Ötszáz kerékpárt kaptak a Szent László Kórház dolgozói, hogy ne kelljen tömegközlekedniük

MTI, Fotó: Balogh Zoltán
Az adomány egy nagyobb kampány része, amely a biciklis közlekedést ösztönzi.




Ötszáz kerékpárt ajánlott fel a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László Kórház) egészségügyi dolgozóinak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz).

 

Az intézmény előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón Benyó Balázs, a Maketusz elnöke arról beszélt, hogy

felajánlásukkal azokat a kórházi munkatársakat szeretnék segíteni, akik tömegközlekedéssel járnak a munkahelyükre, a kerékpár ugyanis ebben a járványos időszakban sokkal kevésbé veszélyes.

 

Elmondta, terveik szerint további felajánlásaikkal a vidéki kórházak dolgozóit is szeretnék segíteni.

 




Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta, a koronavírus-járvány következtében olyan események zajlanak a világban, amelyeket pár hónapja még elképzelni sem tudtunk; Magyarországon soha nem látott összefogás alakult ki, ennek része a kerékpárok felajánlása – tette hozzá. A kormánybiztos bízik abban, hogy aki most a kerékpárt választja úti célja eléréséhez, az a jövőben is így tesz majd. Hozzátette:

ez az akció is része a “Maradj otthon, de ha menned kell, bringázz!” kampánynak.

 

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője arról beszélt, hogy az otthon maradás mellett fontos az egészséges életmód, amelynek része a kerékpározás is. Közölte, a kórház telephelyei közötti közlekedésre is bizonyára igénybe fogják venni a kerékpárokat.

 

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese elmondta, az adatok azt mutatják, hogy a vírus magyarországi megjelenése miatt jelentősen nőtt a kerékpárral közlekedők száma. Jelezte, mind Budapesten, mind a vidéki városokban olyan fejlesztések történnek, amelyek nagyon hiányoztak a biztonságos kerékpáros közlekedéshez.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top