Belföld

Szép csendben török fegyverrendszereket vásárolhatott Magyarország

Forrás: Twitter

Egy meg nem nevezett NATO-tagállam távirányítású fegyverrendszereket vásárolt az Aselsantól, egy török fegyvergyártól.




Jane’s jól informált törökországi védelmi forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a vevő Magyarország volt. – írja a Portfolio

 

Az Aselsan Twitteren jelentette be a napokban, hogy egy NATO-tagállam távirányítású fegyverrendszereket és észlelőrendszereket vásárolt tőlük. Bár a konkrét típusokat nem nevezték meg, a csatolt kép alapján SARP távirányítású fegyverplatformokról és SEDA torkolattűz-észlelőrendszerekről van szó.

 




 

A Jane’s forrásai szerint a Magyar Honvédséghez kerülnek majd a fegyverek. Megemlítik, hogy Magyarország Ejder Yalcin páncélozott harcjárműveket akar vásárolni a török Nurol Makinától, mely járművekkel ezek az eszközök kompatibilisek.

 

Ezekkel a járművekkel itthon, nyilvánosan először a tavalyi Honvédelem Napján találkozhattunk egy másik kerekes harcjármű, a szintén Nurol Makina által gyártott Yörük mellett. Bár török sajtóértesülések szerint tavaly szeptemberben szerződést kötött Magyarország és a törökök az eszközök beszerzéséről, hazai oldalról azóta is nagy a csend, nem jelentették még mindig be, hogy hány járművet vettünk végül, milyen felszereltséggel, sem azt, hogy egyáltalán valóban megtörtént-e ez a tranzakció.

 

Néhány hazai haditechnikai körökben keringő pletyka szerint még az is előfordulhat, hogy Erdogan politikai manőverei miatt Magyarország végül elállt a vásárlástól. Ha a Jane’s forrásai pontosak, esélyesebb, hogy inkább csak arra kell várni, hogy tisztázódjanak a tranzakció részletei felszerelési, szállítási, kiképzési oldalról, mielőtt a magyar bejelentés publikációra kerül. (portfolio.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top