Belföld

Pelenkában, étlen-szomjan küzdenek a frontvonalban az egészségügyi dolgozók

Illusztráció: Northfoto

Magyarország — Nem egy kényelmes viselet, amit hordaniuk kell az intenzív osztályon koronavírusos betegeket ápoló orvosoknak.




Ez védi meg őket a fertőzéstől. A többrétegű szerelést a rutinos doktorok is jó 10-12 perces rituáléval tudják felvenni. Még kellemetlenebb, hogy ha egyszer felkerült, a műszak végéig nem érhetnek hozzá, így nem ehetnek, nem ihatnak, de még csak vécére sem mehetnek. Ezért a szereléshez, – információnk szerint – jár egy azzal kompatibilis pelenka is, még ha erre nem is lenne szükség. A vírusfertőzéstől védő öltözet bonyolult és időigényes levétele után a zuhanyzóba vezet az első útja mindenkinek, a ruha ugyanis hermetikusan zárt, meleg és meglehetősen izzasztó viselet. Pláne, hogy több réteget kell alá felvenni.

 

A koronavírusos beteg mellett dolgozók 6 órán keresztül viselik ezt a védőruhát. Se enni, se inni nem lehet benne

A koronavírusos beteg mellett dolgozók 6 órán keresztül viselik ezt a védőruhát. Se enni, se inni nem lehet benne

 




Legalulra – a pelenka után – hagyományos fehér vagy zöld egészségügyi ruha kerül. Erre jön a hátul megköthető köpeny, majd a fejfedő, a szájmaszk, a védőszemüveg, a kesztyű, a lábzsák. Végül felhúzzák a kezeslábast.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top