Politika

Elegük lett a vidéki önkormányzatoknak – Nem várnak tovább a kormányra!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A kormánnyal ellentétben egyre több vidéki önkormányzat gondolja úgy, hogy széleskörű tesztelést kell végezni, ezért a felügyeletük alatt álló idősotthonok lakóin valamint dolgozóin elvégzik a koronavírus-tesztet – közölte az atv.hu.




 

Pénteken Egerben kezdték el a tesztelést, ami eddig négy esetben mutatott ki pozitív eredményt.
Pécsett is elkezdték ellenőrizni az idősotthonok lakóit, ám itt az önkormányzat nem csak a saját fenntartású intézményekben végez szűréseket, hanem más idősotthonokban is. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy nincs fertőzött lakó egyik intézményben sem.

AZ EGRI POLGÁRMESTER IS ÚGY DÖNTÖTT, SAJÁT KEZÉBE VESZI AZ IRÁNYÍTÁST, EZÉRT 6000 GYORSTESZTET RENDELT, AMELYBŐL MÁR AZ ELSŐ SZÁZ PÉNTEKEN MEG IS ÉRKEZETT.

 

A tesztelést azonnal el is kezdték az idősotthonokban, ahol a bentlakókat és gondozókat tesztelik.

“Nagyságrendileg mintegy 50 idős ellátottról beszélünk és mintegy harminc dolgozóról. Mindenkin, száz százalékban megcsinálták a tesztet az ottani ellátó orvos és ebből a nyolcvanból négy esetben mutatott pozitivitást a teszt.” – mondta el Mirkóczki Ádám, polgármester.

 

A négy pozitív teszt érintettjét elkülönítették, és rajtuk el fogják végezni a kórházi tesztet is. Mirkóczki azt is elmondta, hogy a megrendelt tesztekkel azokat fogják majd ellenőrizni, akik sok emberrel találkoznak a munkájuk során.

 




Pécs polgármestere, Péterffy Attila pedig arról döntött, hogy

A VÁROSI FENNTARTÁSÚ IDŐSOTTHONOK MELLETT, MÁSIK KÉT IDŐSEKET ELLÁTÓ INTÉZETBEN IS ELVÉGZIK MAJD A TESZTEKET.

 

“Tényleg zárt közösségben kerülnek gondozásra. Az egyik telephelyünkön a gondozónők be is költöztek és gyakorlatilag váltásban gondozzák az ápoltakat, Úgyhogy azt gondoljuk, hogy tényleg nagyon indokolt volt mind a két intézetünkben ezeknek a teszteknek az elvégzése.” – közölte Péterffy.

 

Az önkormányzat által elvégzett tesztek eredménye már meg is érkezett, a 136 ember közül egynek sem lett pozitív a tesztje.

A TESZTEKET AZ ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁT KÖLTSÉGÜKRE RENDELTÉK MEG, KÖZPONTI TÁMOGATÁST NEM KAPTAK, ANNAK ELLENÉRE, HOGY A VIZSGÁLATOK NAGYON DRÁGÁK.

 

Ezek az önkormányzatok szeretnék ellenőrizni mindazokat, akik a legjobban ki vannak téve a fertőzésnek, függetlenül attól, hogy kapnak-e támogatást a kormánytól, vagy nem.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top