Külföld

Drámai adatot közölt a WHO: Az európai koronavírus-áldozatok fele idősotthonban élt

(MTI / címlapkép: illusztráció)

Az nagyon sok.




Az új típusú koronavírus-járvány európai halálos áldozatainak körülbelül a felét idősotthonokban regisztrálták – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója csütörtökön.

 

Hans Kluge sajtótájékoztatóján „felfoghatatlan tragédiának, mélységesen aggasztó jelenségnek” nevezte a vírus terjedését az idősotthonokban.

 

Kijelentette, hogy az ilyen létesítmények egészségügyi dolgozói a járvány „meg nem énekelt hősei”, ennek ellenére mégis gyakran túlterheltek és alulfizetettek.

 

Emellett megfelelő védőfelszereléseket sürgetett a számukra.

 

Az igazgató hangsúlyozta: noha egyes európai országokban stabilizálódni vagy enyhülni látszik a helyzet, a világjárványnak még messze nincs vége.




 

Közölte: eddig az esetek és a halálos áldozatok mintegy felét Európában jegyezték fel, és a múlt héten jelentősen nőttek a számok a kontinens keleti felén is, például Oroszországban, Ukrajnában és Törökországban.

 

Hozzátette, a WHO hamarosan szakértői csoportokat küld Fehéroroszországba, Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top