Politika

Visszaüzent a DK a számvevőszéknek: Senki nem bukott még le olyan gyorsan hazugsággal, mint az ÁSZ

nyugatifeny.hu

A teljes állami támogatást elvehetik a legnagyobb ellenzéki párttól.
“Egyetlen állami szerv sem bukott még le olyan gyorsan hazugsággal, mint most az ÁSZ” – közölte csütörtökön a Demokratikus Koalíció.

 

Mint írják: az Állami Számvevőszék azt állította mai közleményében, hogy a DK hazugságokat terjeszt, ők “nem helyezték kilátásba a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését, és nem írtak semmi ilyesmiről a DK elnökének megküldött jelentéstervezetben”.

 

A Demokratikus Koalíció jelen közleményéhez csatolta az ÁSZ jelentéstervezetéből azt a részt, ami szerintük nem is létezik.

 

Ebben azt írják, hogy

“Amennyiben az ellenőrzött szervezet vezetője nem küldi meg határidőben az intézkedési tervet, vagy továbbra sem elfogadható intézkedési tervet küld, az Állami Számvevőszék elnöke az ÁSZ tv. 33. § (3) bekezdése a) és b) pontjaiban foglaltakat érvényesítheti.”

 

A jelentéstervezetben hivatkozott a) és b) pontok így szólnak az ÁSZ-törvényben: az ÁSZ
 

“a) az ellenőrzött szervezet vezetőjével szemben büntető- vagy fegyelmi eljárás megindítását kezdeményezheti”, illetve

“b) kezdeményezheti az illetékes hatóságnál, illetve szervezetnél az ellenőrzött szervezetet megillető, az államháztartás valamelyik alrendszeréből származó támogatások vagy egyéb juttatások folyósításának, illetve a személyi jövedelemadó 1%-ból történő felajánlásokból való részesedés lehetőségének felfüggesztését”.

fotó: Demokratikus Koalíció

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top