Politika

A DK pert indít a kormányzati titkolózás miatt

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Az Operatív törzs még azt sem hajlandó elárulni, hány embert teszteltek eddig
Míg az Európai országok többségében azt hozzák nyilvánosságra, hogy hány emberen végeztek eddig koronavírus-tesztet, Magyarországon csak az “akkreditált laboratóriumban vizsgált minták számát” tüntetik fel a kormányzati tájékoztató honlapon. Hazánkban tehát csak a tesztek száma nyilvános, az nem, hogy valójában hány embert teszteltek koronavírusra. Ha igaz az, hogy egy koronavírus-fertőzöttet akár háromszor vagy négyszer is tesztelnek, az azt is jelentheti, hogy a tájékoztató honlapon közölt 60 ezer feletti szám valójában 15-20 ezer ember tesztelését takarja. Ha ez így van, akkor Magyarországon nincs érdemi tesztelés, csak kormányzati alibizés, és valójában a kormány sem tudja, hány fertőzött lehet az országban.

 

Azért, hogy ezt megtudjuk, a DK közérdekű adatigényléssel fordult Nemzeti Népegészségügyi Központhoz. Müller Cecília országos tisztifőorvos megtagadta a válaszadást, és cinikusan a tájékoztató honlapra irányított minket. Müller Cecília tehát hazudott, hiszen a koronavirus.gov.hu honlapon nincs ilyen adat, éppen ezért adtunk be közérdekű adatigénylést.

 
A Demokratikus Koalíció pert indít annak érdekében, hogy az Operatív Törzs árulja el, hány emberen végeztek eddig koronavírus-tesztet Magyarországon! Ha a kormány azért titkolózik ebben is, mert a tesztelt emberek száma csak a töredéke a hivatalos adatnak, annak következményei kell, hogy legyenek! “Elég a titkolózásból, sumákolásból és mellébeszélésből, a magyaroknak joguk van tudni az igazságot! ” – írják közleményükben

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top