Politika

Nem számít a válság, a babaváró szent

zsurpubi.hu

Novák Katalin örömmel közölte: nem csökken az érdeklődés a babaváró támogatás iránt a koronavírus-járvány ideje alatt sem.




 

Hős család- és ifjúságügyért felelős államtitkárunk a járvány előtt hetente tizenhétszer mondta el nagyjából, hogy reneszánszát éli a házasságkötés Magyarországon, hogy tömegek hömpölyögnek a babaváró hitelért és úgy általánosságban is iszonyatosan jó ma a Fidesz által meghatározott magyar családban élni. És bár a KSH szerint is siralmasak a demográfiai adatok Novák Katalin továbbra nagyon büszke a kormány népesedéspolitikájára

 

Az ő szerepe a vírus támadásával sajnos sokat vesztett a jelentőségéből, ezért is jelent meg az arca hamarjában a koronavirus.gov.hu “tájékoztató” weboldalon is, és azért történhetett, hogy a babaváró a járvány idején is fontos szerepet kap a fideszes kommunikációban.

Novák Katalin kedden közölte: Nem csökken az érdeklődés a babaváró iránt a koronavírus-járvány ideje alatt sem, így rendelet jelenik majd meg a támogatás igénylésének könnyítésére. A rendelet arra biztosít lehetőséget, hogy például a kismamák meghatalmazással élhessenek, és így ne kelljen személyesen bemenniük a bankba ügyet intézni. A családtámogatások egyikét sem fenyegeti veszély – jelentette ki.

 

Novák Katalinnak nem jutott eszébe, hogy nem nagy kuriózum, ha egy válság nyitányán nem csökken az érdeklődés a hitelek iránt. Ahogy az sem, hogy a gyermekvállalási kedv viszont egyáltalán nem nő. De az sem jutott eszébe, hogy 2019. harmadik negyedévének végéig csaknem 700 milliárd forinttal növekedett a háztartások hitelállománya, és szeptember végére meghaladta a 9720 milliárdot. Ekkora adóssága 2014 végén a devizahitelek forintosítása előtt volt a lakosságnak. És Novák Katalin még csak arra sem gondolt, hogy Orbán Viktor április elején szó szerint ezt mondta a hitelekről:

Olyan, hogy ajándékként pénzhez juthasson egy közösség, olyat még a világ nem látott. Ez csak hitelből volna lehetséges, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mintha dolgoztál volna. Ez a szabály, amit az életemben megtanultam.

 




Sebaj, a támogatásnak nevezett hitel babáváró formájában már meghatalmazással is igényelhető.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top