Politika

Elhibázott lépés – A külügyminiszter tévedése ezermilliárd forintunkba kerül

Kép: MTI

Az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása veszi majd kezdetét a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésével, azonban nem biztos, hogy erre valóban szükségünk lesz majd. Az LMP közleménye szerint:




“A KÜLÜGYMINISZTER TÉVED: A KÍNAI ÁRUK SZÁLLÍTÁSI IGÉNYE CSÖKKENNI FOG, EZÉRT A BUDAPEST-BELGRÁD VASÚT FEJLESZTÉSE ÉRTELMETLEN”.

 

Mint ahogy azt az atv.hu közlése szerint az ellenzéki párt kifejti, szemben azzal, amit a külügyminiszter állít, a járvány után csökkenni fog a kínai tömegáruk távolsági szállítása, “és felértékelődnek majd a helyi- és regionális gazdaságok az eddig “kínai” iparágakban is”.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése egy értelmetlen beruházás.

Szijjártó Péter ezzel szemben egy korábbi interjújában kijelentette: “a Budapestet Belgráddal összekötő vasút felújítása most még evidensebb érdeke Magyarországnak, mint eddig, mert Kína szerepe tovább fog nőni a világgazdaságban”.

 




Az ellenzéki párt szerint azonban

“A MINISZTER TÉVED, ÉS EZ A TÉVEDÉSE EZERMILLIÁRD FORINTUNKBA KERÜL.

 

A jelenlegi válság rámutatott, hogy az a világgazdasági rendszer, ahol szinte minden a Föld túloldaláról érkezik, fenntarthatatlan. Nem csak környezetileg, de egy ország vagy régió gazdasági stabilitása szempontjából is. Rendkívül sérülékeny az a gazdaság, amelyik nem tudja az alapvető szükségleteit helyi termeléssel kielégíteni. Erre sok országban döbbennek rá, és kezdik átszervezni, áttervezni a jövőt. Ennek a jövőnek a kínai tömegáruk szállításának további növelése nem része.”

 

Hozzáteszik továbbá azt is, hogy “a kormány álláspontja tragikusan elmaradott és téves. A déli és keleti nyitás kudarcai, a kereskedőházak sok tízmilliárdos veszteségei és más kalandorságok megmutatták, hogy a kormány “szimata” külgazdasági kérdésekben nem megbízható.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top