Politika

Karácsonynál betelt a pohár – Nyilvánosságra hozta a döntő bizonyítékot!

Forrás: Balogh Zoltán - MTI

Kedd délután tartotta meghallgatását az Országos Népjóléti Bizottság, melyen részt kellett vennie Müller Cecília országos tisztifőorvosnak és Karácsony Gergely főpolgármesternek is. Utóbbi leginkább azt hangsúlyozta ki, hogy elképesztően rossz a kommunikáció a fővárosi önkormányzat és az Operatív Törzs között.





KARÁCSONY ENNEK BIZONYÍTÉKAKÉNT BEMUTATTA A TELJES LEVELEZÉSÜKET, AMI EGYETLEN PAPÍRLAPON ELFÉRT.

 

A főpolgármester elmondta, hogy a főváros megalakította saját operatív törzsét, ami érdemi kommunikációra törekedett Müller Cecíliáékkal, de válaszként csak annyi érkezett tőlük, hogy

“MAJD TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET”.

 

“Ez az első és utolsó levél, amit a főváros kapott az operatív törzstől” – közölte Karácsony a 444.hu beszámolója szerint, majd hozzátette, hogy eszerint a dokumentum szerint, neki és a fővárosnak bizonyítéka van arról, hogy nincs semmilyen egyéb teendőjük a járványügyi védekezés kapcsán, mivel további információt nem kaptak az Operatív Törzstől.

“AKÁR MEG IS KÖSZÖNHETNÉM A RÉSZVÉTELT, ÉS KI IS SÉTÁLHATNÉK INNEN”

– mondta.

 

Karácsony végül bemutatott egy 58 oldalas dokumentumot is, ami a főváros saját járványügyi intézkedéseit tartalmazta, majd ismertette azoknak főbb elemeit és kiemelte, hogy a lakosság fegyelmezett és az eddig elrendelt intézkedések működnek. Az intézkedések kidolgozásakor a fővárosi önkormányzat a nemzetközi példákat vette alapul, mivel az Operatív Törzstől semmilyen információt nem kaptak.

“SOKSZOR UGYANIS KÖNNYEBB A BERLINI VAGY A BÉCSI POLGÁRMESTERREL BESZÉLNI, MINT AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS ASSZONNYAL.”

– tette hozzá Karácsony, majd ismertette álláspontját a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban is.

 

Szerinte elképesztő, hogy a kormány szervei egyszerre kezdtek vizsgálatokba a főváros irányítása alatt lévő otthonokban, miközben “nincs olyan vizsgálat, amely azt mutatná, hogy bármely fővárosi intézményben bármilyen jogszabályt megszegett volna bárki”.






 

Karácsony szerint ráadásul a főváros az összes hozzá tartozó idősotthon lakóit és dolgozóit letesztelte, és eleve az is, hogy fertőzöttek vannak a Pesti úti intézményben, csak ennek köszönhetően derült ki.

 

A fővároshoz tartozó 28 intézményből egyébként csak kettőben találtak fertőzötteket,

MELYEKBE MINDKÉT ESETBEN, A NEM MEGFELELŐ KÓRHÁZI VIZSGÁLATOK UTÁN HAZAKÜLDÖTT BETEGEK LEHETTEK A FERTŐZÉS ELINDÍTÓI.

 

A főpolgármester kiemelte továbbá, hogy országszerte sokkal több idősotthonban ütötte már fel a fejét a járvány, de azokkal nem foglalkozik kiemelten a kormány és a kormánymédia, nem kap ekkora reflektorfényt és nem ad tájékoztatást a kormányzat, a betegek jogaira hivatkozva. “Ha ez így van, az azt jelenti, hogy a Pesti úti lakók betegjogai senkit nem érdekeltek” – tette hozzá Karácsony.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top