Politika

“Nem egészségügyi használatra” – mégis milyen felszerelést is kapunk mi Kínától?

Alfahir.hu

Tegnap óta kínai írásjelek tartják lázban a magyar közéletet. A Budapestre érkezett legújabb kínai szállítmányról készült fotókon szereplő dobozokon jól kivehető kínai írás jelentése

“Nem egészségügyi felhasználásra.”

 






A Bencsik János független országgyűlési képviselő által kiszúrt botrányos esetet követően Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke vette észre, hogy a “Nem egészségügyi felhasználásra” érkezett szállítmányból természetesen a hazai egészségügyi intézmények is kaptak, így például a Jahn Ferenc Kórház is:

A Jahn Ferenc Kórházban biztosan senki nem tud kínaiul. Ha tudna bárki is, az biztosan észrevette volna, hogy az állam…

Közzétette: Stummer János – 2020. április 28., kedd

 

Bár az operatív törzsnél lapunk is rákérdezett az ominózus feliratra, választ nem kaptunk.






 

Jövő.tv-nek és a Magyar Hangnak viszont reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya, mindkét sajtóorgánumnak azt írták, hogy a dobozokban úgynevezett izolációs köpenyek vannak.

“A dobozban olyan izolációs köpeny van, amely természetesen használható az egészségügyben, hiszen megvan az úgynevezett CE tanúsítványa, vagyis az európai szabványok szerint bevizsgált termék, amely megfelel a minőségi előírásoknak, így az Európai Unióban is használható”

 

Stummer János Facebookra feltett videójában tette fel a kérdést:

“Miniszterelnök úr, ezért kinek a feje fog porba hullani? ki lesz az, aki a felelősséget vállalni fogja azért, hogy olyan eszközök kerültek ki a magyar kórházakba, amelyek a kínaiak szerint nem is alkalmasak arra, hogy ott legyenek?”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top