Politika

Hadüzenetet kapott Orbán: elindult a kizárás főpróbája

Pestibulvar.hu

A Fidesz EPP-ben való tagságának a felfüggesztése óta folyamatosan nagy nyomás van a Néppárt vezetésén, hogy ne csak felfüggeszzék, de ki is zárják a Fideszt az európai pártcsalád tagjai közül. Eddig ez nem történt meg, bár a nyilvánosságra hozott állásfoglalásokból az derül ki, hogy többen szeretnék a Néppárton kívül, mint belül látni Orbánt. Most úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány miatt napolják ugyan a döntést, de





KÖZBEN MEGCSINÁLJÁK A KIZÁRÁS FŐPRÓBÁJÁT.

 

Mégpedig a Fidesz ifjúdági szervezetével kezdik az eltávolodást. Az Európai Néppárt (EPP) ifjúsági szervezete, a YEPP döntéshozó tanácsa következő ülésén a napirendjére kívánja tűzni a magyar tagszervezet kizárásáról szóló indítványt. A vezető testület erről kedden, egy videókonferencián döntött, amelyen elfogadtak egy sürgősségi határozatot is, a “Fidesz legutóbbi antidemokratikus lépéseiről”.

 

Az indítvány érdekessége, hogy 15 ország 19 tagszervezete nyújtotta be, köztük Benelux, skandináv, balti, cseh, görög, ír, olasz, portugál és ukrán ifjú kereszténydemokraták. Ezeknek az ifjúsági tagozatoknak a legnagyobb része pedig olyan pártokhoz kapcsolódik, amelyek nemrégiben Donald Tusk elnökhöz írott levelükben kezdeményezték a tavaly óta felfüggesztett Fidesz tagságának megszüntetését.

Nem kérdéses, hogy ha a Fidelitast kizárják az ifjúsági szervezetből, akkor a Fidesz lesz soron, mert meg van az ahhoz szükséges többség, hiszen más országban sem szokás, hogy egy párt ifjúsági szervezete másképpen döntsön mint az anyapártja.






 

Ez már messze túlmutat mindenféle állásfoglaláson és vitakezdeményezésen, ez konkrét hadüzenet Orbánnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top