Politika

Kitálalt a magyar orvos: ez a valódi helyzet a koronavírussal küzdő egészségügyben

hirhugo.hu

444-nek szólalt meg egy megyei kórházban dolgozó tüdőgyógyász és a portálnak elmondta, úgy lett valójában maszkjuk a nővéreknek, hogy a kórház rendelt magának. Felmerül a kérdés, hol vannak azok a maszkok, amiket Orbánék beharangoztak?- írja a portál






 

A 444.hu-n megjelent egy interjú egy pulmonológus, tüdőgyógyásszal, aki most a koronaosztályon dolgozik. Azokkal a covidos betegekkel foglalkozik, akik nem kerültek az intenzív osztályra.

 

A portál arról ír, hogy az orvos fokozott kockázatú beavatkozást végez, ez a hörgőtükrözés, ezért kap FFP2 maszkot, de már FFP3, ami nagyobb védelmet ad nem. Arról is írnak, hogy az orvosnak egy hétig kell használnia egy maszkot. Azonban hivatalosan ezeknek a maszkoknak a használati ideje nyolc óra.

 

“Rá van írva, hogy ha levetted, akkor nem használhatod újra. Szkafandert és védőszemüveget privát szereztem magamnak. Az osztályom Aliexpressről rendelt FFP maszkot pluszban, hogy legyen a nővéreknek”- mondja az orvos a 444-nek

Az internetes újság cikke még arról is ír, hogy az orvos kifejezetten veszélyesnek tartja, hogy a használt szkafandereket újra és újra fel kell venni. Még ha rendszeresen le is fújjuk fertőtlenítővel. Nem csak koronásokkal foglalkozunk. A korábbi betegeinket is visszük tovább. Velük találkoznunk kell, ami azt jelenti, hogy extra védelemre lenne szükségünk, hogy ne fertőzzük meg őket- írják.

 

A portálnak még arról is beszél az orvos, hogy most a legnagyobb probléma a fizetésük.  Ugyanis a veszélyhelyzet kihirdetésével párhuzamosan azonnal megtiltották, hogy az egészségügyi dolgozók másodállást vállaljanak. Neki az alapfizetése 203 000 forint nettó, most 183 ezer forintot kapott, mert beteg volt március elején.






 

Majd az orvos a 444-nek az mondja, hogy “március hónapban a kocsim szervizelése 120 000 forint volt, és 60 000 a kötelező biztosításom, úgyhogy nekem ugrott a márciusi fizetésem. Nálam itt szakadt el a cérna. Nagyon jó ez a tapsolás, és hogy küldenek ebédet, meg nagyon cukik, de ebből én nem tudom kifizetni a kötelezőmet. Ami pedig erre rájön, hogy kötelezően ki kell vennünk a szabadságainkat. Május 31-ig tíz napot, majd augusztus 31-ig várhatóan újabb tízet, hogy ha vége a vészhelyzetnek, akkor ne maradjon kivehető szabadságunk, és az elmaradt beavatkozások, műtétek, vizsgálatok biztosan el legyenek végezve.”

 

Az interjúból az is kiderül, hogy az 500 ezer forinttal, amit a kormány ad az egészségügyi dolgozóknak arról nem tudnak  semmi konkrétumot. “Azt sem tudjuk, hogy nettó vagy bruttó. Volt olyan információ, hogy év végén kapjuk, volt olyan, hogy ez valójában juttatás, tehát kajajegyben vagy valami ilyesmiben kapjuk meg. Amit ehhez még hozzátennék, hogy nálunk kihirdették, hogy, aki covidos ellátásban vesz részt, az óránként 1000 forint plusz bérkiegészítést kap. Hogy nettó vagy bruttó, arról nincs szó, de ebből én még semmit nem láttam.”- írja a 444.hu

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top