Politika

Váratlan helyről karolták fel a Kásler által leváltott főigazgatót

Kép forrása: Kovács Tamás/MTI

Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatóját április 12-én menesztette Kásler Miklós. Döntését azzal indokolta, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben a főigazgató nem teljesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.





A Richter Gedeon gyógyszergyár felfedezte, hogy egy állás nélkül maradt, aljas okokból fakadóan elküldött tehetség jelenleg még nem vállalt újabb komoly feladatot a volt munkahelyét pótolva. A Richter közgyűlésén egyöntetűen megszavazták, hogy Cserháti az igazgatóság tagja legyen, megbízatása három évre szól.

 

Mi volt a bűne Kásler szerint az igazgatónak?

Április 15-re több mint 200 ágyat kellett volna szabaddá tenni az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI), ám a határidőre ennek a tizedét sem ígérte a főigazgató az Emmi közleménye szerint. Az OORI dolgozói szerint ez nem igaz, az intézményben április 15-re felszabadították a kért mennyiségű ágyat, a kormány ökle azonban mégis lecsapott rá, mennie kellett.

 

Húsvéthétfőn Cserhátit kollégái tapssal és énekléssel búcsúztatták, és nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz és Pintér Sándorhoz, hogy bírálják felül Kásler döntését,

„az igazságtalan, alaptalan és alapjaiban rendíti meg intézetünk biztonságos működését”.

 






A SOTE pár nappal a menesztése után kibővítette Cserháti feladatkörét, aki október óta a Semmelweis Egyetem rektori biztosa is volt. Hozzátartozni az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztése, ami „magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is”.

 

Az intézet dolgozói nyílt levélben cáfolják Kásler Miklós miniszter állításait arról, hogy nem teljesítették az operatív törzs utasításait, és a döntés visszavonását kérik. 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top