Politika

Bekövetkezett amitől féltünk – A kormány a veszélyhelyzet után sem mond le a különadóról

Pestibulvar.hu

Egy törvényjavaslatban vette észre a Portfolió, hogy a kormány a veszélyhelyzet idején rendeleti úton kihirdetett kiskereskedelmi különadóját, a válság elteltével is meg kívánja tartani.






 

A Pénzügyminisztérium szerint ezt ki fogják terjeszteni a külföldi online kereskedelmi cégekre is, tehát nekik is kötelező lesz befizetniük az éves nettó árbevételük után kiszámolt összeget.

 

A javaslat szerint

  • 500 millió forint árbevétel alatt 0 százalék
  • 500 millió és 30 milliárd forint között 0,1 százalék
  • 30 milliárd és 100 milliárd forint között 0,4 százalék
  • 100 milliárd forint felett pedig 2,5 százalék lesz az adó mértéke.

 

A kormány az intézkedés magyarázataként azt adta meg, hogy a “fogyasztás adóztatása egyben környezetvédelmi jelentőséggel bír, hiszen a nagyobb fogyasztás több negatív környezeti hatással jár, magasabb károsanyag kibocsátást keletkeztet”. Bár kiemelték, hogy “az adót nem a magánszemélyeknek, hanem kizárólag a jelentős teherviselő képességű, kiskereskedelmi tevékenységet végzőknek kellene fizetni”.

AZONBAN A LEGNAGYOBB HÁTULÜTŐJE A DOLOGNAK, HOGY SEMMI SEM AKADÁLYOZZA AZ ÜZLETEKET ABBAN, HOGY EZT A PLUSZ TERHET ÁTTERHELJÉK A VÁSÁRLÓKRA!

 






Így a jövőben akár még az Amazonról, Wishről vagy az AliExpressről rendelt termékek ára is kis mértékben megemelkedhet az új különadó miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top