Politika

Ez nem fog tetszeni Orbánéknak: az Európa Tanács friss jelentésében részletesen leírják mit tettek 2010 óta

Kép forrása: Stephanie Lecocq/MTI/EPA

Jelentést adott ki az Európa Tanács újságírók biztonságát segítő platformja a sajtószabadság május 3-i világnapja alkalmából – írja az Index.





A beszámoló lesújtó képet fest a magyar médiaviszonyokról, külön említve a közmédiát is, amit az orosszal emlegetnek egy szinten: “a közmédia Oroszországban, Lengyelországban és Magyarországon a kormány szócsövévé vált, amely kényelmes propagandaeszközként működik a választások előtt és alatt”.

 

A dokumentum szerint

a 2019-es választások során a lengyel és magyar kormányok olyan módon avatkoztak bele a médiaszektor – főként a közmédia – működésébe, hogy azzal a kormánypártok komoly szavazati előnyre tettek szert.

 

A 2020-as jelentésnek már a címe is aggasztó képest fest a média állapotáról:

“El a kezekkel a sajtószabadságtól – a média elleni támadás nem válhat megszokottá Európában.”

 

A dokumentum szerint tavaly egyre jobban érzékelni lehetett az újságírók megfélemlítésére és elhallgattatására irányuló trendet. Az Európa Tanács 47 tagországában összesen 142 alkalommal jelentettek az újságírók ellen irányuló komoly fenyegetést, ami 33 alkalommal fizikai erőszakba torkollott.

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top