Politika

Gyurcsány: Nincs alku Orbánnal, teljes összefogással történelmi vereséget kell mérnünk a Fideszre (+videó)

nyugatifeny.hu

A választók is azt akarják, hogy az ellenzék tegye félre a múlt vitáit és állapodjon meg – hangsúlyozta a DK elnöke.






Az utóbbi hónapokból, a koronavírus-járványból azt is meg kell tanulni, hogy több jogot, több védelmet, könnyebb megélhetést és emberibb életet kell adni a munkásoknak – mondta Gyurcsány Ferenc május 1-jei beszédében.

 

A DK elnöke hangsúlyozta, az idei május 1-je különleges, a járvány mindenkit arra kényszerít, hogy otthonról ünnepeljen.

 

Május 1-je mondanivalója, igazsága azonban maibb, mint bármikor hinni lehetett volna.

 

A járvány miatt először a melósokat bocsátották el, nem a főnököket. A fizikai munkások azok, akik nem tudnak otthonról dolgozni, ők a legkiszolgáltatottabbak, akik leginkább segítenek abban, hogy a hétköznapok élhetőek legyenek – mondta.

 






Gyurcsány emlékeztetett arra, hogy Magyarország 16 évvel ezelőtt, május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz (EU). A DK álláspontja nem változott, a magyaroknak és Magyarországnak az EU-ban van a helye – szögezte le.

 

A vírusnak nem kell útlevél és vízum, közösen kell elhárítani a veszélyt. A világ legtöbb nagy kockázata, a klímaválságtól, a terrorizmuson át a menekültválságig mind olyan kérdés, amelyben együtt sikeresek leszünk, külön-külön csak bukdácsolni fogunk – hangsúlyozta a DK elnöke.

 

Nagyszerűnek nevezte, amikor egyes országok, köztük Magyarország is segít a többieknek. Hozzátette, ezzel együtt azt gondolja, ilyenkor nem vallás vagy nemzetiség alapján kell válogatni.

 

“Segítsünk egymásnak, segítsünk önmaguknak, védjük az ország polgárait, védjünk meg mindenkit, akinek szüksége van erre” – mondta.

 

Gyurcsány elmondta: május 1. a közügyekről szól, és a magyarok számára most az a legfontosabb közügy, hogy mi történik a kormánnyal, az ellenzékkel, hogy hogyan készülnek a következő választásokra.

 

Amennyiben a magyarok egy jobb, polgáribb életet akarnak, akkor új kormányt kell választaniuk,

“ezzel a rezsimmel, amely magát Európa-ellenesnek, illiberálisnak tartja, nincs alku” – szögezte le.

 

Az ellenzék a tavaly októberi önkormányzati választáson megtanulta a leckét. Lehet, hogy az ellenzéki pártok az elmúlt egy-másfél évtizedben mást gondoltak az országról és egymásról, de a jelenről és a jövőről a lényegét tekintve azonosan gondolkoznak.

 






A választóik is azt akarják, hogy tegyék félre a múlt ellentéteit, a múlt vitáit és állapodjanak meg – hangsúlyozta a pártelnök, aki szerint egységes ellenzéki alternatívát kell felmutatni és közösen kell indulni 2020-ban.

 

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a haza azt követeli, hogy tegyék zárójelbe mindazt, ami elválasztja őket.

 

Megérett a helyzet, hogy teljes összefogással, közös miniszterelnök-jelölttel, közös listával, 106 közös egyéni jelölttel vereséget mérjenek a Fideszre.

 

Videó:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top