Politika

Megszavazták! Bebizonyította a Fidesz, mennyit érnek neki a magyar nők!

Pestibulvar.hu

Alig pár órával azután, hogy a KDNP képviselői benyújtottak egy nyilatkozatot, amiben arra szólítottak fel, hogy utasítsa el az Országgyűlés a családon belüli erőszak elleni küzdelmet célzó Isztambuli Egyezmény ratifikálását, az Igazságügyi Bizottság kormánypárti tagjai





MÁR MEG IS SZAVAZTÁK AZT.

 

Szél Bernadett, aki ugyan nem tagja a bizottságnak, de megjelent az ülésen, bár szót nem kapott, az ülés után azt mondta, nem emlékszik olyanra képviselősége idejéről, hogy valamit ilyen formában, ennyire gyorsan fogadtak volna el.

“EGY RAKAT FÉRFI ELDÖNTÖTTE, HOGY TOVÁBBENGEDIK A NŐKET ÉS GYERMEKEKET A KOMOLY SEGÍTSÉG LEHETŐSÉGÉTŐL MEGFOSZTÓ KEZDEMÉNYEZÉST”

– fogalmazott a képviselő. A bizottság egyetlen női tagja, a fideszes Czunyiné Bertalan Judit, korábbi oktatási államtitkár is igennel voksolt a nyilatkozatra.

A nyilatkozatot Vejkey Imre, Juhász Hajnalka és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselők nyújtották be az ülés elején. Abban azt írták: “Magyarország ma kiemelt figyelmet szentel a családok, a gyermekek és a nők védelmének. Jogaikat az Alaptörvény deklarálja, ennek szellemében zajlik az Országgyűlés törvényalkotó munkája, és az állam külön intézkedési kötelezettsége is kivételes helyzetük támasztéka. Magyarországon a törvények és a jogalkalmazás biztosítják a nők védelmét. A nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak bűncselekménynek minősül”.

 

Az Egyezmény kapcsán úgy fogalmaztak: nem támogatják annak a ratifikációját, mert az szerintük a nemzeti jog részévé akarná tenni a társadalmi nem fogalmát, és a “genderszemléletet”. Az elutasítást emellett az is indokolja szerintük, hogy “az Isztambuli Egyezménynek a menedékjog nemi alapon történő biztosítására vonatkozó rendelkezései ellentétesek az Üzenet az Európai Unió vezetőinek című 36/2015. (IX. 22.) OGY határozatban megfogalmazott politikai célkitűzésekkel, és az azokat megvalósító, a jogellenes bevándorlással szembeni hatékony fellépést biztosító magyar jogszabályi környezettel“.






 

Szél Bernadett a nyilatkozat elfogadását úgy kommentálta, miután minden mértékadó statisztika szerint nő a családon belüli erőszak, a KDNP hozzáállása a kérdéshez “több volt, mint árulás”.

 

Több, mint árulás. Ez a véleményem arról, hogy a járványveszélyhelyzet kellős közepén, amikor ráadásul minden…

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. május 4., hétfő

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top